Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Zimbabwe: Citrusexport naar EU +30%

Volgens de handelsgegevens van de EU is de citrusexport van Zimbabwe naar de Europese Unie tussen september en maart met 30% gestegen. De EU importeerde tussen september 2021 en maart 2022 1,07 miljard ton citrus, slechts 1,1% meer dan in dezelfde periode van het seizoen 2020/21. Van deze invoer exporteerden de Zimbabwaanse citrustelers 26.380 ton naar Europa, volgens het verslag, "Enhanced Monitoring of Citrus Fruit Imports by the EU".

Van de exporteurs van buiten de EU voorziet Zuid-Afrika in 46% van alle citrus die naar Europa gaan en verhoogde het zijn eigen uitvoer naar de EU met 14,7% tijdens de periode. Zimbabwe, dat ooit een van de grootste citrusleveranciers van Afrika was, probeert de markten terug te winnen die het na de landhervorming is kwijtgeraakt. Lokale exporteurs kijken nu verder dan traditionele markten als Europa en richten zich op nieuwe markten in Aziƫ en het Midden-Oosten.

Bron: thezimbabwemail.com

Publicatiedatum: