Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

"Aanvoer van broccoli en prei komt goed op gang en goede volumes kropsla, courgettes en aubergines"

De aanvoer van broccoli is de laatste weken sterk op gang gekomen. De prijzen zwakken af in vergelijking met het begin van de week. Ruime aantallen kropsla, het gewicht blijft op niveau, de noteringen zijn stabiel. De groentevakman van LAVA ziet verder een overzichtelijk aanbod witloof, dit volume zal verder afnemen de komende weken. Een grote aanvoer van venkel werd aan stabiele, eerder voordelige prijzen verkocht. De aanvoer van jonge prei stijgt. De prijzen voor groene selder zijn aan de lage kant. Serreteelt wordt aangevuld met vollegrondsteelt.

Ze zien verder ook groeiende volumes in courgettes. Het goede weer stimuleert de productie en de prijzen zijn zeer consumentvriendelijk. Op de klok is gele paprika vandaag de duurste kleur, groene paprika de goedkoopste. De productie van tomaten is op niveau. Trostomaten werden goedkoper ten opzichte van het begin van de week. In de losse tomaten worden de kleinste maten het duurst betaald. Wortelen zijn terug goed vertegenwoordigd op de klok, de prijs stijgt licht. Het aspergeseizoen loopt bijna op zijn einde. Er is een ruime aanvoer van aubergines, de grote maten worden duurder betaald.

Bron: LAVA

Publicatiedatum: