Ortoflorovivaistica F.lli Simonato (Italië):

"In een klimaat van onzekerheid houdt het kruidensegment het hoofd boven water"

"Hoewel de retail alarm slaat dat de vraag naar groenten en fruit keldert, moet er toch een onderscheid worden gemaakt tussen de verschillende producten. Ondanks de crisis behouden bepaalde segmenten immers hun positie op de markt. Zo ook de biologische kruiden die we al meer dan twintig jaar telen. Vooral in de zomer is er in de keuken van elke Italiaan altijd een kruid dat een vleugje frisheid en gezondheid toevoegt aan de gerechten", zegt Carlo Simonato, eigenaar van het familiebedrijf Ortoflorovivaistica F.lli Simonato.

Rosanna Bertoldini, marketingmanager, en Carlo Simonato, eigenaar van het bedrijf Ortoflorovivaistica F.lli Simonato

Het bedrijf Simonato uit Due Carrrare, in de provincie Padua, is al twintig jaar een van de belangrijkste spelers op de Italiaanse en Europese markt in de teelt en afzet van biologische kruiden, waaronder basilicum, rozemarijn, salie, munt, marjolein, tijm, oregano en hete pepers. Vorig jaar is het bedrijf ook begonnen met het kweken van groentenplanten, met name tomaat, sla, aubergine, courgette en bloemkool.

Nuovo sito web per l'azienda ortoflorovivaistica F.lli Simonato

"We bieden niet alleen kruiden aan, maar ook een breed assortiment biologische tuinplanten voor natuurliefhebbers en mensen met groene vingers, die beschikken over een klein stukje grond of nog een plaatsje vrij hebben op hun terras."

"De biologische zaailingen die Simonato afgelopen april heeft verkocht dragen na al hun eerste vruchten”, zegt Rosanna Bertoldini. “In de kleine biologische tuinen op de zonnige terrassen van onze steden groeien al datterini-tomaten of sappige Coeur de Boeuf tomaten. Ook volgend jaar zullen we weer het complete assortiment aanbieden. Dit productiesegment kan een belangrijke rol spelen in de verduurzaming waar we met z’n allen op moeten inzetten en kan een bijdrage leveren aan de zero waste-praktijk in de huishoudens."

Kruiden zijn geëvolueerd van een nicheproduct naar een competitief marktsegment. Het is een product dat in de Italiaanse retail nog als een aanvulling wordt beschouwd in de AGF-afdeling, maar in buitenlandse supermarkten geniet van een breed assortiment vanwege de hogere consumptie aldaar.

"Duurzaamheid is een concept dat hier geen loos woord is. We passen het toe in elk aspect van de teelt en afzet, te beginnen met de verpakking van onze biologische planten. Bio&PaperPack, de nieuwe verpakking die we onlangs hebben ontwikkeld, is samengesteld uit twee elementen: een praktische onderzetter van gerecycled karton, geschikt voor contact met voedsel en in een natuurlijke kleur, en een papieren zak die waterbestendig is en geschikt is om de plant te beschermen. Zo vermijden we het gebruik van de klassieke plastic pot", zegt Rosanna Bertoldini.

"Met ons jonge team blijven we optimistisch, hoewel we ons bewust zijn van de moeilijkheden van het moment, als gevolg van de stijging van de grondstofprijzen en de moeilijkheid om die door te rekenen in de keten. Ook de consumptie lijdt onder de gevolgen van de oorlog, met name de inflatie, die de koopkracht van de gezinnen aantast. Maar we zullen er zeker snel weer bovenop komen, want Italië is een geweldig land!"

Simonato celebra i suoi 20 anni di biologico

De geschiedenis van het bedrijf
Ortoflorovivaistica F.lli Simonato is gevestigd in Due Carrare en heeft een kasareaal van circa 40.000 vierkante meter. Het is een van de grootste Italiaanse bedrijven in de teelt van biologische kruiden.

Het bedrijf werd opgericht medio vorige eeuw en is nu in handen van de derde generatie. In 1997 begon de omschakeling naar biologische teelt en 2000 werd de BIO-certificering van het Instituut voor Etische en Milieucertificeringen (ICEA) behaald.

Voor meer informatie:
Azienda Ortoflorovivaistica F.lli Simonato
Via Vò di Placca, 58
35020 Due Carrare (PD) - Italië
Tel: +39 (0)49 912 5935
Mob: +39 347 0645998
info@simonato.com
www.simonato.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven