Japanse meloen van $ 130 is de "Ferrari van de meloenen"

"Een auto van $ 15.000 zal je van punt A naar punt B brengen. Een Ferrari zal dat ook doen en daarnaast heeft die sportwagen natuurlijk nog iets extra’s. Het is een luxeproduct en niet veel mensen kunnen het geld ervoor op tafel leggen", zegt Robert Schueller van Melissa's Produce, een leverancier van groenten en fruit uit Los Angeles.

Natuurlijk heeft de groente- en fruitimporteur het niet echt over een Ferrari, maar over een van zijn producten: een meloen, met name de Japanse Crown Melon.

Melissa's Produce biedt dit jaar voor het eerst deze meloen aan. Het verkoopseizoen loopt nu al vier weken. "We testen of de Amerikaanse markt dit type meloen wil kopen", zegt Schueller.

De extreem zoete meloen wordt tenslotte aangeboden met een prijskaartje van $ 130 in de supermarkt, terwijl binnenlandse meloenen voor $ 3 over de toonbank gaan. De meloenen worden in Japan in kassen geteeld waarbij alle teeltparameters zorgvuldig in de gaten worden gehouden en bijgestuurd. "Wat het zo duur maakt, is dat er slechts één meloen per plant wordt behouden, zodat alle zoetheid en energie naar die ene meloen gaat", zegt Schueller.

Doelpubliek
"We verdelen de meloen momenteel in 10 grote stedelijke gebieden in de VS. Het is natuurlijk niet voor iedereen weggelegd, maar het is toch een leuke verrassing in de AGF-afdeling van de betere supermarkt. Het doelpubliek is in de eerste plaats de kapitaalkrachtige Japans-Amerikaanse consument", zegt Schueller, die eraan toevoegt dat high-end producten populair zijn in Japan.

De Crown Melon past ook in het assortiment hoogwaardige producten van Melissa's Produce. "We verkopen bijvoorbeeld roze ananas tegen $ 30 per stuk, terwijl ananas normaal $ 2,50 - $ 3 per stuk kost, of Harry's Berries-aardbeien voor $ 15 per pond tegenover de $ 1,99 per pond voor het gangbare product", zegt hij.

Momenteel verkoopt Melissa's Produce zo'n 50 meloenen per week, die in een doos worden verpakt. "We hopen dat aantal de komende weken en maanden nog te verhogen, vooral wanneer het binnenlandse meloenenseizoen stopt en het Japanse nog doorgaat. De teler gaat proberen jaarrond product te leveren", zegt Schueller.

Voor meer informatie:
Robert Schueller
Melissa's Produce
Tel: +1 800 588 1281 (VS)
roberts@melissas.com  
www.melissas.com  


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.