Afzet Andalusische blauwe bessen +20%

"In Spanje heeft de prijs van blauwe bessen zich de afgelopen twee weken hersteld, maar hij blijft zich op een laag niveau bewegen als gevolg van het grotere aanbod in vergelijking met de vorige seizoenen.

Zo preciseert de Waarnemingspost voor prijzen en markten van de Junta de AndalucĂ­a het in haar laatste verslag over de sector rood fruit, waarin zij verzekert dat het in het lopende seizoen verkochte volume meer dan 20% hoger ligt dan dat van het vorige.

In dit verband wijst de waarnemingspost erop dat gewoonlijk rond deze data 97% van het in het seizoen verwachte totaal in de handel is gebracht. Voorts wijzen de ramingen erop dat de oogst van het lopende seizoen qua volume vergelijkbaar is met die van het vorige seizoen, hoewel de oogst in de loop van de tijd anders is verdeeld: in het eerste najaar is meer geoogst (met lagere prijzen), terwijl in het tweede voorjaar de opbrengst als gevolg van de regens lager is uitgevallen (met lagere prijzen). Bijgevolg is de verdelingscurve afgevlakt.

Bron: blueberriesconsulting.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven