Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Uit de oude doos: 100 jaar Marie Thumas

In 1886 legde Edmont Thumas de grondslag van de Mechelse conservenfabriek. Als eerbetoon aan zijn vrouw gaf hij zijn producten de merknaam Marie Thumas mee. Bij het inblikken van de groenten werd gebruik gemaakt van een nieuwe wijze van conserveren, uitgevonden door de Fransman Appert, het zogenoemde appertiseren. Als gevolg van de overproductie van de Belgische conservenfabrieken en daardoor het instorten van de prijzen, kreeg Marie Thumas het steeds moeilijker het hoofd boven water te houden. Het in Leuven gevestigde hoofdkantoor werd in 1978 gesloten en Mechelen werd de hoofdzetel van het bedrijf. Intussen was men gedwongen de één na de andere fabriek te sluiten. Alleen het bedrijf in Mechelen bleef overeind.

Marketing manager Bert Muysewinkel: "Al 23 jaar verliefd op Marie Thumas..."

"Het zag er voor Marie Thumas zeer somber uit", herinnert de heer Muysewinkel zich. "Maar gelukkig werd zij in 1980 door Bonduelle als dochter geadopteerd. Daarbij werd vastgelegd dat Marie Thumas een grote mate van onafhankelijkheid als profit-center binnen de Bonduelle groep zou behouden. Die positie komt ook tot uitging in de handhaving van de merknaam Marie Thumas".

Eén op de drie conservenblikjes in België draagt de naam Marie Thumas

Bron: Primeur 4 - Jaargang 1 - 4 juli 1986

Publicatiedatum: