Zachtfruit Handelsmissie naar Turkije

De zachtfruitsector in Turkije, met name blauwe bessen, ontwikkelt zich sterk. Er zijn investeerders die ernaar uitkijken om in deze sector te investeren. Ondernemers die actief in de handel van deze producten of producenten van uitgangsmateriaal worden uitgenodigd deel te nemen aan de handelsmissie naar Turkije, de twee belangrijkste productiegebieden van blauwe bessen: Bursa en Antalya. De handelsmissie vindt plaats van 12 tot 16 september 2022. 

De handelsmissie begint met een zakendiner in Istanbul. De volgende dag zal een van de belangrijkste locaties voor de productie van blauwebessen in Bursa worden bezocht. De Exporters Union van Bursa zal een matchmakingsessie met hun leden organiseren. Tijdens het bezoek aan Bursa wordt een veldprogramma van een halve dag georganiseerd aan een of twee grote producenten.

De volgende stap van het programma zal in Antalya zijn (mediterrane kust van Turkije), dat wordt beschouwd als het centrum van de tuinbouw van Turkije. Samen met Kamer van Koophandel in Antalya en Exporteurs Unie ontmoet men producenten en potentiële investeerders in deze sector. Ook hier staat weer een veldbezoek van een halve dag op het programma.

Kansen in de Turkse zachtfruitsector
Turkije is een belangrijk landbouwland voor veel producten en staat in de top 10 van landen ter wereld. De zachtfruit sector is een relatief nieuwe sector en er is toenemend interesse om in deze sector te investeren. Er is vraag naar uitgangsmateriaal, kennis en handel. Turkije wordt beschouwd als een knooppunt van voedselhandel tussen Europa en het Midden-Oosten, evenals tussen de Kaukasische landen.

Voor wie?
Deze handelsmissie is interessant voor Nederlandse ondernemers/ kwekers/ handelaars/ consultants die actief zijn in zachtfruit sector en die zaken willen doen in Turkije.

Deelname en kosten
De uiterste aanmelddatum is 1 juli 2022. De voertaal is Engels. Aanmelding kan via ank-lnv@minbuza.nl.  

Deelname kost € 200 exclusief btw per organisatie. De prijs is inclusief deelname aan de collectieve programmaonderdelen, collectief lokaal vervoer, het transfer van en naar het vliegveld en lokale ondersteuning door de organisatie. De reis (vlucht ticket Amsterdam/ Istanbul/ Amsterdam en Istanbul/ Antalya /Istanbul)- en verblijfkosten (hotel) zijn voor eigen rekening.

Concept programma

12 september: Vlucht naar Istanbul
                         Business diner

13 september: Reis naar Bursa (met bus en boat)
                         Matchmaking sessions
                         Business diner met Kvk Bursa en Exporters Union

14 september: Veld bezoeken (grote kwekers, co-operatives)
                         Einde van de middag vlucht naar Antalya (via Istanbul)
                         Aankomst Antalya

15 september: Matchmaking sessies met Antalya KvK en
                         Exporters Union
                         Veld bezoeken
                         Business receptie met Nederlandse bedrijven

16 september: Terugreis naar Nederland

Bron: Agroberichten Buitenland


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven