Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Meerdere slaproducten teruggeroepen in België

Supermarktketens Albert Heijn, Carrefour en Colruyt roepen diverse slaproducten terug na normoverschrijding van de pesticide chloorpyrifos. Dat doen zij in overleg met het Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen (FAVV). 

Bij Albert Heijn gaat het om een krulslamelange en rucolamelange, bij Carrefour vier kropslaproducten en een zachte slamix en bij Colruyt om eikenbladsla. 

Klanten wordt gevraagd het product niet te eten en terug te brengen. Chloorpyrifos veroorzaakt alleen gezondheidsproblemen als het in grote hoeveelheden wordt geconsumeerd, zo wordt in de terugroepingsberichten gesteld. Afhankelijk van de supermarkt werd het product verkocht in de periode tussen 13 en 20 juni 2022. 

Het FAVV publiceerde gisteren alle drie de meldingen. Ook op het Europese Rapid Alert System for Food and Feed (RASFF) is melding gemaakt van de normoverschrijding. 

Publicatiedatum: