Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Franse steenfruittelers bezoeken winkels en protesteren tegen "kostprijs"-acties

Als vervolg op de acties met Franse retailhandelaren van vorige week, hebben fruittelers winkels bezocht voor "face-to-face"-discussies.

Op initiatief van FRSEA Rhône-Alpes hebben een aantal fruittelers enkele Carrefour- en Super U-supermarkten bezocht om met de winkeleigenaren over de kwestie te praten. Ze hebben geconstateerd dat de verkoopprijzen niet in overeenstemming zijn met de marktsituatie. Sommige winkeleigenaren hebben zelfs toegegeven dat "deze acties nutteloos zijn, omdat de winkels er in feite alleen maar geld door verliezen". De marge tussen de telersprijs en de sterk geadverteerde verkoopprijs aan consumenten is inderdaad zo klein dat alle partijen verliezen.

Soms wordt zelfs geen rekening gehouden met de transportkosten tussen de plaats van verzending en het verkooppunt. Hetzelfde geldt voor de kosten van het passeren van de platforms. In dit geval vormt de toepassing van de drempelwaarde voor verlies bij wederverkoop (SRP), die sinds enkele maanden door de leveranciers overeenkomstig de Egalim 2-wet wordt toegepast, de marge en de transportkosten helpt te dekken. Dit zijn volstrekt illegale praktijken die de telers in de komende dagen aan de kaak willen stellen.
Voor meer informatie: 
fnpfruits.fr
pechesetabricotsdefrance.fr

Publicatiedatum: