Fyffes investeert in nieuwe gemeenschapsprojecten in Honduras

Fyffes en haar dochteronderneming Grupo SOL in Honduras bevorderen de deelname van lokale gemeenschappen aan investeringsprojecten van de gemeenschap op vier belangrijke gebieden om bij te dragen aan hun duurzame ontwikkeling: voeding, klimaatveranderingsbestendigheid, gelijkheid van mannen en vrouwen en onderwijs.

Op basis van de resultaten van de door Fyffes in 2021 uitgevoerde evaluatie van de behoeften van de gemeenschap, waarbij 900 leden van 14 onderzochte gemeenschappen in Choluteca betrokken waren, werden nieuwe lokale projecten voor maatschappelijk verantwoord ondernemen voorgesteld, waaronder het project "Voeding met de smaak van meloen", dat voedseldonatie en beoordeling van voeding en voedselveiligheid in twee scholen in de regio bevordert; het project "Maïsteelt en voedselzekerheid", dat de productie van alternatieve hulpbronnen via de maïsteelt bevordert; "Veilig terug naar school", een COVID-19-project voor de donatie van preventiemateriaal en opleiding op 30 scholen, waarvan 6500 studenten gebruik hebben kunnen maken. En de "Community Medical Brigades" om medische zorg te verlenen aan de gemeenschappen rond de Fyffes-teeltbedrijven. Deze projecten bevinden zich inmiddels in de uitvoeringsfase, terwijl andere projecten naar verwachting binnenkort zullen worden uitgevoerd.

De evaluatie van de behoeften van de gemeenschap had betrekking op de economische, sociale en milieuproblemen van de gemeenschap in de Choluteca-regio, en op de invloed van de Fyffes-dochteronderneming Grupo SOL op hen. 48% van de respondenten werkte het afgelopen seizoen in de meloenteelt en 57% deed dat op enig moment in de voorgaande seizoenen.

Bovendien zal dit jaar een evaluatie van de behoeften van de gemeenschap worden uitgevoerd in het gebied Ojo de Agua, waar Fyffes en Grupo SOL hun watermeloenteeltbedrijf exploiteren.

Voor meer informatie:
fyffes.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven