Fortenova boekt eerste jaarlijkse nettowinst van € 69 mln

VK: Asda beweert dat sommige shoppers € 35-limiet instellen bij kassa's
Sommige klanten van Asda stellen een limiet van € 35 aan de kassa's en benzinepompen, heeft de voorzitter van de supermarkt gezegd. Klanten leggen minder in hun mandje, stappen over op budgetassortimenten en maken zich zorgen over de toekomst, aldus Lord Stuart Rose. "Wat we zien is een enorme gedragsverandering," zei hij tegen de BBC.
Bron: bbc.com 

VK: Iceland verlaagt prijs van brood, fruit en boter tot 1c
Iceland heeft de prijzen van meer dan 420 essentiële levensmiddelen verlaagd tot 1c, waaronder melk, brood, boter, fruit, groenten en snacks. Klanten mogen echter maar drie artikelen per online winkel kopen en het aanbod geldt alleen online tot het einde van vrijdag 24 juni.
Bron: independent.co.uk 

Kroatië: Fortenova boekt eerste jaarlijkse nettowinst van € 69 mln
De Kroatische Fortenova Grupa rapporteerde een nettowinst van € 69 mln voor 2021, de eerste sinds het in 2018 van een faillissement werd gered, zei de voedselproducent en retailer. Fortenova, waarvan de grootste aandeelhouder de Russische Sberbank is, rapporteerde een sprong van 65% in geconsolideerde inkomsten tot € 4,1 mld. De winst vóór rente, belastingen, afschrijvingen en amortisatie (EBITDA) steeg met 52% tot € 252 mln nadat het zijn diepvriesactiviteiten had verkocht en de controle over Mercator, Sloveniës grootste winkelketen voor levensmiddelen, had teruggewonnen.
Bron: reuters.com

België: Vakbonden waarschuwen voor supermarktprotesten wegens personeelstekort
Vakbonden hebben gewaarschuwd voor stakingsacties in supermarkten en warenhuizen omdat personeelstekorten de werkomstandigheden voor het bestaande personeel steeds moeilijker maken. Belgische warenhuizen en supermarkten hebben dringend behoefte aan personeel, met minstens 2.000 vacatures in het hele land. Met zoveel vacatures neemt de werkdruk op het bestaande personeel toe. Het probleem doet zich voor bij alle ketens, met sporadische lokale stakingen en protesten als gevolg. Vakbonden zeggen dat de situatie zo nijpend is dat nationale acties "bijna onvermijdelijk zijn, vroeg of laat," aldus Het Laatste Nieuws.
Bron: brusselstimes.com 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven