Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Bangladesh en Indonesië gaan genetisch gemodificeerde aardappelen veredelen

Onderzoekers zullen dit jaar in Bangladesh en Indonesië genetisch gemodificeerde aardappelen testen in de hoop de aardappeltelers een alternatief te bieden voor het sproeien van fungiciden. In het kader van het Feed the Future Global Biotech Potato Partnership zullen in beide landen meerdere beperkte veldproeven worden gedaan met genetisch gemodificeerde aardappelen die resistent zijn tegen meeldauw.

Aardappelen behoren tot de belangrijkste gewassen die in Indonesië en Bangladesh worden geteeld. Indonesië verbouwt jaarlijks ongeveer 1,3 miljoen ton aardappelen, terwijl de knollen in Bangladesh na rijst en tarwe het derde belangrijkste voedingsgewas zijn. Maar meeldauw is in beide landen een ernstig probleem en vernietigt 25 tot 57% van de oogst.

In het kader van een partnerschap dat wordt gefinancierd door de United States Agency for International Development, werken onder andere de Michigan State University (MSU), het Bangladesh Agricultural Research Institute (BARI) en het Indonesische Centrum voor landbouwbiotechnologie Genetisch Hulpbronnen Onderzoek en Ontwikkeling aan de veredeling en het op de markt brengen van een meeldauw resistente aardappel in door telers geprefereerde rassen in zowel Indonesië als Bangladesh.

Bron: allianceforscience.cornell.edu

Publicatiedatum: