Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Ethiopië investeert in avocadopakstations

Sidama Industrial Park Development Corporation heeft verklaard dat twee avocadopakstations in het Yirgalem Integrated Agro-Industrial Park bijna 2,3 miljoen euro hebben binnengehaald uit de export van avocado's gedurende de laatste tien maanden van het huidige Ethiopische fiscale jaar.

Petros Markos, directeur bedrijfscommunicatie van Corporation Business and Development, verklaarde dat 22 investeerders ermee hebben ingestemd om met de staat samen te werken en met de productie zijn begonnen. De twee avocadopakstations hebben marktkoppelingen tot stand gebracht voor 88.000 telers die in 22 basiscoöperaties zijn georganiseerd.

Wanneer de twee avocadopakstations genoeg product krijgen, zullen zij op volle capaciteit produceren. Het bedrijf heeft nu werkgelegenheid geschapen voor 250.000 burgers. Er zijn echter enkele nadelen, zoals een tekort aan grondstoffen en een beperkte dienstverlening door de overheid, aldus Markos. Yirgalem Integrated Agro-Industrial Park is geselecteerd als pilot.

Bron: waltainfo.com

Publicatiedatum: