Seizoensarbeiders op Cyprus zeggen baan op en vragen asiel aan

Op Cyprus moeten alle betrokken diensten doeltreffender samenwerken om het verschijnsel van seizoenarbeiders die hun baan opzeggen om asiel aan te vragen, aan te pakken. Yiannakis Gavriel zei dat dit de derde keer is sinds hij voorzitter is van de commissie dat problemen worden besproken waarmee telers te maken hebben als het gaat om het vinden van seizoenarbeiders, terwijl de vier ministeries die bij het proces betrokken zijn geen inbreng of suggesties bieden over hoe het probleem kan worden opgelost.

"Het probleem is dat buitenlandse werknemers, die op basis van seizoenscontracten naar Cyprus komen om op teeltbedrijven te werken, hun baan opzeggen om vervolgens asiel aan te vragen en illegaal te werken," zei hij. Gavriel voegde eraan toe dat de commissie "vier duidelijke aanbevelingen heeft gedaan, maar het ziet ernaar uit dat de vier betrokken ministeries niet kunnen samenwerken om een oplossing te vinden".

De suggesties omvatten het versnellen van asielaanvragen, het verhogen van de straffen voor degenen die illegale werknemers in dienst hebben en meer politiecontroles.

Bron: cyprus-mail.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven