Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Uit de oude doos: Tentoonstelling Westlandia voor de Engelse pers

In 1905 organiseerde telersvereniging Westlandia een tentoonstelling voor 20 Engelse journalisten in de visafslag in Hoek van Holland. Op de foto een loods met een bord op de gevel waar Westlandia op staat, wat slaat op de telersvereniging Westlandia. Op de voorgrond twee dames in Zeeuwse en Hollandse klederdracht. Tussen hen in staat een hondenkar (de hond ligt onder de kar) met allemaal soorten groenten, fruit en bloemen. Westlandia was een vereniging bestaande uit een twintigtal Westlandse tuinders. De vereniging wierp hoge ogen op tijdens de groente- en fruittentoonstelling in Düsseldorf in 1904. Om ook de Engelse markt te kunnen tonen waar de Westlanders toe in staat waren werd er voor 20 vooraanstaande Engelse journalisten een tentoonstelling georganiseerd.

(Historisch Archief Westland | G-002822 | 1905)

De tentoonstelling werd met belangstelling bezichtigd. In het versierde visafslaggebouw werd o.a. het volgende tentoongesteld: 1500 komkommers, 1300 kroppen sla, 1200 bloemkolen, 1000 bossen peen, 1200 pond aardbeien en tevens druiven, perziken, groenten, snij- en suikerbonen. Verschillende piramides waren van deze producten opgebouwd terwijl 2 lange tafels geheel gevuld lagen. 

(Historisch Archief Westland | N-001687 | 1905)

(Rotterdamsch nieuwsblad 24-05-1905)

Bron: Historisch Archief Westland | Delpher

Publicatiedatum: