Murcia leidt teelt en export van meloenen in Spanje

Afgelopen zaterdag vond in Torre Pacheco een feest plaats omtrent een voor Murcia zeer belangrijke fruitsoort: de meloen. De Spaanse provincie leidt de teelt en export van dit fruit in Spanje.

Vorig jaar bedroeg het meloenenareaal in de provincie Murcia 4.700 hectare en werd er 208.680 ton ter waarde van ruim € 150 miljoen naar de buitenlandse markt verzonden.

Antonio Luengo, de gewestelijke minister van Landbouw, gaf op het festival aan dat het leiderschap van Murcia in de sector te danken is aan de inspanningen van de telers om meloenen van uitstekende kwaliteit op de markt te brengen. "De meloenen in Murcia worden geteeld met duurzame methoden en precisietechnieken om efficiënt om te gaan met grondstoffen zoals water en meststoffen."

De belangrijkste bestemmingen voor de exportmeloenen zijn Frankrijk, op de voet gevolgd door Duitsland, en vervolgens Nederland en het Verenigd Koninkrijk. De meest geteelde rassen in Murcia zijn Galia’s, Cantaloupes, Piel de Sapo en gele meloenen.

De minister van Landbouw, de burgemeester van Torre Pacheco, Antonio León, de algemeen directeur van Landbouw, María Remedios García, en leden van het stadsbestuur en andere regionale overheden bezochten stands van samenwerkende bedrijven op het festivalterrein evenals winkels in het stadscentrum van de zaken die deelnamen aan het Meloenfeest en die proeverijen organiseerden voor hun klanten.

Het Meloenfeest werd in 1969 opgericht met de bedoeling de tuinbouwactiviteit in de gemeente te promoten, toen nog onder de naam Week van de Tuinbouw, en een belangrijk forum te worden om de belangen van telers te verdedigen.

Bron: agrodiario.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven