Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Kiwi Atlántico investeert in kiwisorteertechnologie

Kiwi Atlántico, het grootste kiwibedrijf in Spanje, heeft een ingrijpende verbouwing van zijn faciliteiten uitgevoerd om een nog beter en zero residu product op de markt te kunnen brengen. Dankzij een investering van ruim € 3 miljoen zal de uitbreiding van de faciliteiten en de installatie van de meest geavanceerde technologie de productiviteit van Kiwi Atlántico verbeteren.

De voorbije jaren heeft het bedrijf geïnvesteerd in de uitbreiding van koelcellen, een nieuw koelsysteem en een herschikking van de productieruimtes. Daarnaast heeft het ook ruimte gewonnen in de zones waar het fruit wordt ontvangen en opgeslagen.

Het bedrijf heeft ook geïnvesteerd in nieuwe machines, met name sorteermachines en palletiseerautomatisering. "We hebben momenteel de nieuwste sorteertechnologie voor kiwi's in huis, met als fundamentele doelstelling een betere selectie te maken en zo de klant een nog uniformer product aan te bieden", zegt Jose Piñeiro, hoofd Innovatie bij Kiwi Atlántico. "Deze veranderingen stellen ons in staat om een betere rijping te bekomen, productverlies te verminderen en een zero residu product te benaderen, een van onze belangrijkste strategische doelen."

Bij het ontwerp van de nieuwe lijnen is altijd rekening gehouden met de delicate behandeling van het fruit en sommige processen zijn geautomatiseerd, zoals het palletiseren, wat het werk ergonomischer maakt.

Sorteermachine met de nieuwste technologie
Kiwi Atlántico investeerde een deel van het geld in een ultramoderne sorteermachine van het merk Maf-Roda, waarmee het tot meer dan 10 ton kiwi’s per uur kan sorteren en dat voorzien is van het Globalscan 7-sorteersysteem met multispectrale camera's, waarmee externe en interne defecten van het fruit kunnen worden geïdentificeerd, en van het Insight 2T-systeem, dat door het gebruik van nabij-infraroodtechnologie de kwaliteit en uniformiteit van het product verbetert.

Voor meer informatie:
Kiwi Atlántico
Tel: +34 986 715 286 (Spanje)
kiwiatlantico@kiwiatlantico.com
kiwiatlantico.com

Publicatiedatum: