Amazon start in september in België

Penny Market voert in Italië een nieuwe naam in: 'Penny'
Penny Market Italia heeft haar naam gewijzigd in 'Penny' en heeft een nieuw logo en bedrijfsimago geïntroduceerd. De eerste winkel met de nieuwe merknaam is geopend in Saronno bij Varese, waarmee het totale aantal winkels in de regio Lombardije op 94 komt.
Bron: esmmagazine.com 

Britse boodschappenrekening stijgt met € 443 per jaar
De gemiddelde boodschappenrekening van een huishouden in het VK zal dit jaar naar verwachting met € 443 stijgen omdat de inflatie zijn tol eist, aldus Kantar. Dit is € 116 meer dan de verwachte gemiddelde stijging die Kantar in april rapporteerde, "waaruit blijkt hoe sterk de prijsstijgingen de laatste tijd zijn geweest en welke impact de inflatie op de sector heeft," aldus Fraser McKevitt, hoofd retail en consumenteninzicht bij Kantar.
Bron: esmmagazine.com 

Amazon start in België
E-commerce gigant Amazon start in België met Amazon Belgium. De marktplaats gaat naar verluidt in september van start. Eerder dit jaar kondigde het bedrijf al plannen aan om een logistiek centrum in het land te openen. Uit uitgelekte documenten blijkt dat Amazon plannen heeft om uit te breiden naar 5 nieuwe landen over de hele wereld. Een van die plannen is de introductie van Amazon België. Volgens de documenten zal de online marktplaats tegen september van start gaan.
Bron: ecommercenews.eu 

VK: Ocado wil € 669 mln ophalen bij investeerders om uitbreiding tech-tak te financieren
Ocado wil € 669 mln ophalen bij investeerders om de uitbreiding van zijn technologie-afdeling te financieren, die overzeese retailers in staat stelt om online levensmiddelen te verkopen. Het bedrijf is ook een nieuwe kredietfaciliteit van €349 mln overeengekomen met een consortium van internationale banken. Ocado zei dat het het geld wilde hebben om "sneller te investeren in innovatie" en zijn klanten, waaronder de Amerikaanse supermarktketen Kroger en de Franse supermarkt Casino, te helpen de verschuiving naar online winkelen te versnellen.
Bron: theguardian.com 

Brits M&S benoemt Alex Freudmann als nieuwe directeur levensmiddelen
De Britse retailer Marks & Spencer heeft Alex Freudmann benoemd tot zijn nieuwe hoofd voeding, als opvolger van Stuart Machin, die vorige maand werd gepromoveerd tot CEO van de groep. Freudmann, die momenteel algemeen directeur is van de Australische bier-, wijn- en gedistilleerdketen Dan Murphy's, treedt op 1 november in dienst bij M&S als directeur levensmiddelen en zal deel uitmaken van het uitvoerend comité.
Bron: reuters.com 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven