Zuid-Afrikaanse Cheetah Pack opent nieuw pakstation in Addo

Vanuit heel Zuid-Afrika kwamen vorige week gasten naar de opening van het nieuwe pakstation van Cheetah Pack in Addo. Het is het nieuwste pakstation in de regio Sundays River Valley.

Bekijk de fotoreportage. 

Het 3.000 m2 tellende pakstation is uitgerust met een verpakkingslijn van Remoon en is het eerste in zijn soort in Kirkwood. De faciliteit beschikt over een capaciteit om dagelijks 120 tot 150 bakken easypeelers, 200 tot 220 bakken citroenen en 300 tot 350 bakken sinaasappelen te verwerken. Er kan ook grapefruit worden verpakt, hoewel dit citrusras niet veel wordt geteeld in Sundays River Valley. 


"We hadden het zes jaar geleden al met elkaar over de mogelijkheid om ons eigen pakstation te openen als manier om voldoende fruit voor de Chinese markt in te kopen, maar ook om het tekort aan verpakkingscapaciteit in de Valley op te lossen, dat wordt veroorzaakt door de sterke groei van de lokale citrusteelt," legt Pierneef Smit uit, die samen met COO Neville Smith directeur is van Cheetah Pack.

Pierneef Smit van Berda Agricultural Consulting en Cheetah Pack

In het pakstation zal fruit voor Berda Agricultural Consulting worden verpakt. Ook zal het gecontracteerde verpakkingsdiensten aanbieden aan andere citrustelers. Momenteel worden er in pakstations in Sundays River valley twee diensten gedraaid. Het Nova-seizoen loopt ten einde, waarna er Navels worden verpakt.

Nieuwkomer
"We zijn er niet alleen voor grote, maar ook voor kleinere telers. We hanteren een open deur-aanpak," zei Neville (rechts) bij de opening van de faciliteit. "Iedereen kan hier aankloppen om te zien wat we doen en hoe we dit doen."

Cheetah Pack is een nieuwkomer, zo vervolgt Pierneef. Het pakstation werd geheel gefinancierd door Berda Fruit Hong Kong, dat al ruim 30 jaar fruit uit een aantal landen op het zuidelijk halfrond importeert.

Berda Fruit Hong Kong is tevens eigenaar van Berda Agricultural Consulting in Zuid-Afrika, evenals van Berda Fruit Guangzhou, dat het fruit levert aan traditionele groothandelsmarkten en online platforms in China.

Berda Agricultural Consulting, waarvan Pierneef algemeen directeur is, helpt Berda Fruit Guangzhou bij de inkoop van Zuid-Afrikaans citrus en druiven voor de Chinese markt.

Bekijk de fotoreportage. 

Het bedrijf diversifieerde onlangs met elektrische bakfietsen, waarvan er al 650 in gebruik zijn op bedrijven in Zuid-Afrika. In heel het land worden er maandelijks 40 tot 50 van verkocht. 

Golden Cheetah en Kudoo, de fruitmerken van Berda 

Fase twee: een rijperij
Het pakstation is de eerste fase van het project in Addo; fase twee zal over twee tot drie jaar worden voltooid en bestaan uit de bouw van een rijperij. Er staat ook een derde fase gepland, Deze zal bestaan uit de ontwikkeling van een onderzoekscentrum in samenwerking met het Chinese Huida Lemons, dat citroenen verwerkt voor de productie van huidverzorgingsproducten, thee, homeopathische middelen en zelfs citroenwijn. 

Bij de openingsceremonie werd een kist Lisbon-citroenen op de lijn gelost. Het fruit werd vervolgens zeer uniform gesorteerd en werd na de laatste behandeling tegen Citrus Black Spot bedekt met carbonpapier. Op deze manier wordt de homogene zachtgele kleur verkregen die zo gewild is op de Chinese markt. 

Het homogene sorteerresultaat van de Remoon-verpakkingslijn trok de aandacht. 

Het pakstation werd ontworpen en gebouwd dor RandCivils uit Port Elizabeth. De elektriciteit werd aangelegd door E&M Electrical en de apparatuur werd geleverd door Remoon. De verpakkingsmaterialen zijn afkomstig van Corruseal en Spectra Trust.

Bekijk de fotoreportage. 

Voor meer informatie: 
Pierneef Smit
Cheetah Pack
+27 82 571 6469
pierneef@cheetahpack.co.za
www.cheetahpack.co.za

Neville Smith
Cheetah Pack
+27 64 902 4754
Neville@cheetahpack.co.za
www.cheetahpack.co.za


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven