Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Oezbeekse telers telen gele watermeloenen

Imronbek Shakhruza in het district Akhangaran in Oezbekistan teelt gele watermeloenen uit de zaden van de variëteit Riamo. Deze worden gekocht in Zuid-Korea. Het teeltbedrijf is opgericht in 2015 en heeft een meloenareaal van 86 hectare, waarvan 3,5 ha is beplant met gele en rode watermeloenen. Graan wordt verbouwd op 45 hectare, tomaten op 10 hectare, sojabonen op 1 hectare, en maïs op de rest van het gebied.

De gele watermeloen is een hybride, verkregen door buitenlandse wetenschappers-veredelaars als resultaat van het kruisen van wilde en gecultiveerde watermeloenen. De eerste oogst werd verkregen in het Middellandse Zeegebied en tegenwoordig wordt hij over de hele wereld geteeld. Uiterlijk hebben gele watermeloenen een ovale of ronde vorm. De schil is groen, glad of gestreept. Het binnenste gedeelte van de meloen is geel en hij weegt gemiddeld 1,5 kg tot 4-5 kg.

Bron: uzdaily.uz

Publicatiedatum: