Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Spitskool, Violetti en savooiespitskool in de mix bij Belgische supermarkt

Drie spitsen samen in het winkelschap

Tholen - In voetbaltermen zijn het vaak de spitsen die scoren. Maar een Belgische supermarkt heeft momenteel drie 'spitsen' gecombineerd in het schap. Het zijn de spitskool, de paarse Violetti-spitskool en de nieuwe savooiespitskool van vollegrondsgroentebedrijf TB&S met teeltlocaties in Nederland en Portugal. "Deze supermarkt biedt vier gewone spitskolen, twee paarse spitskolen en twee savooiespitskolen in één EPS-verpakking. Een mooi voorbeeld voor retailers om innovaties in het groentenschap te introduceren, zonder schapruimte te verliezen", vertelt Coen Swager.

De algemeen directeur van TB&S hoopt dat meer retailers het voorbeeld volgen. "Het grootste deel van de afzet van de Violetti gaat nu bijvoorbeeld richting de snijderijen, die deze paarse spitskool erg waarderen. Omdat de Violettie niet 'bloedt' na het snijden is hij geschikt voor veel groentepakketten. Het zou mooi zijn als ook de retailers deze relatief nieuwe groente gaan oppakken. Veel supermarkten vergelijken de Violetti nu met de rode kool, maar de toepassingsmogelijkheden zijn veel groter. Zo kun je de Violetti wokken, koken, maar ook gebruiken in de salade. Zo heb je een zomer- en wintergroente tegelijk! In gebruik is de Violetti net zo veelzijdig als de spitskool, die wel goed loopt in de retail."



Vorig jaar debuteerde TB&S met de volgende innovatie, namelijk de Savooiespitskool. "We zien hiervoor goede mogelijkheden. Een standaard savooiekool is toch best groot en dat kan voor kleinere huishoudens een beperking zijn om hem aan te schaffen. Als er vraag is, kunnen we met onze eigen teelt in Portugal en Nederland snel uitbreiden naar een jaarrond assortiment", besluit Coen.

Voor meer informatie:
TB&S
Vronermeerweg 1
+31 (0)6 53 49 84 60
info@spitskool.com  
www.spitskool.com 
www.violetti.nl