Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Jonge boeren cynisch: "Bij Van der Wal makelaardij bent u aan het juiste adres"

De belangenorganisatie voor agrarische jongeren, Nederlands Agrarisch Jongeren Kontakt, heeft een ludiek bericht naar buiten gebracht in reactie op het recente stikstofbesluit uit Den Haag. Het NAJK stelt dat op 10 juni Van der Wal Makelaardij is opgericht. Een makelaarsbedrijf, zogenaamd opgericht door de in agrarische kringen gehekelde stikstofminister, gespecialiseerd in agrarisch vastgoed. 

In het bericht staat de volgende 'wervende boodschap':

"Bent u op zoek naar een ruime kavel voor uw datacenter of bent u projectontwikkelaar en op zoek naar een geschikte locatie voor zonnevelden, windmolenparken, parkeerterreinen of een betonnen industriegebied? Bij Van der Wal bent u aan het juiste adres. Met dank aan de stikstofcrisis en de daarbij beschikbaar gestelde opkoopregeling hebben wij veel agrarisch vastgoed in handen kunnen krijgen. Ons aanbod bestaat uit losse kavels, natuurgronden, gronden ter belegging, complete melkveebedrijven, maar ook akkerbouw en zelfs maneges. In sommige gebieden in ons werkveld komt in principe de hele agrarische sector vrij vanwege de onrealistische reductiepercentages."  

De minister voor Natuur en Stikstof Christianne van der Wal heeft op 10 juni 2022 een brief over de startnotitie Nationaal Programma Landelijk Gebied naar de Tweede Kamer gestuurd. In deze brief staat een kaart van Nederland met daarin richtinggevende emissiereductiedoelstellingen per gebied. Deze kleurplaat van Nederland kent volgens NAJK 'onrealistische reducties' in veel gebieden en die de agrarische sector van bovenaf opgelegd worden.

"De doelen zijn een strop voor veel agrarische ondernemers. Het staat de toekomst van de jonge boeren in de weg. Kunnen zij het bedrijf nog wel overnemen? Kunnen zij nog wel de verduurzamingsslag maken waar zij voor staan? Waar kunnen zij hun bedrijf opbouwen? Nederland is toch geen kleurplaat die je laconiek inkleurt? Dit gaat over onze toekomst."

Bron: www.najk.nl/makelaardij-van-der-wal/  

Publicatiedatum: