Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

De hitte van de voorbije dagen versnelt de knoflookoogst in Spanje

De voorzitter van het Nationale Knoflookverbond en van de tweedegraadscoöperatie Coopaman, Julio Bacete, laat weten dat de knoflook op de Spaanse velden door de hittegolf van de voorbije dagen en de hoge temperaturen van de maand mei vlugger dan voorzien verdort, vooral waar water schaars is. Deze voortijdige rijping van de knoflook met ruim twintig dagen doet sommige telers overwegen om volgende week al met de oogst te beginnen, maar dat zal volgens Bacete gepaard gaan met een kleinere maatvoering en bijgevolg met een kleinere oogst en inkomen voor de telers.

Hoewel het nog vroeg is om over percentages te praten, onder meer omdat niet alle percelen even hard lijden onder de hitte en de droogte, geeft Bacete toch aan dat met de reductie van slechts één kaliber het oogstverlies rond de 20% ligt. De voorzitter van het Nationale Knoflookverbond merkt op dat de situatie nu niet meer kan worden omgekeerd, ook niet met de daling van de temperaturen van deze week, maar dat de kwaliteit geenszins is aangetast.

Bron: lasnoticiasdecuenca.es

Publicatiedatum: