Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Servië exporteert AGF naar Rusland via Turkije en Baltische staten

Dit weekend heeft Branislav Nedimović, de Servische minister van Landbouw, verklaard dat er een route is gevonden voor de export van Servische producten naar Rusland, en dat de goederen zullen worden verscheept via Turkije en enkele Baltische landen. Nedimović verklaarde ook dat de kwestie van de appelexport is opgelost en dat Servië in de afgelopen maand meer aardbeien heeft geëxporteerd dan in dezelfde periode vorig jaar.

De minister zei dat de huidige ontwikkelingen op de wereldvoedselmarkt "kinderspel" waren vergeleken met wat er over 6 tot 12 maanden zou gebeuren, en daarom was hij van mening dat in Servië "alle instellingen op hun hoede" moeten zijn. Hij herinnerde eraan dat er driemaandelijkse exportquota waren vastgesteld.

"Wij moeten een evenwicht bewaren. Telen en produceren zonder genoeg voor onszelf te hebben mag niet gebeuren. Er moet van alles zijn in Servië, en we moeten genoeg hebben voor onze buren op de open Balkan", aldus Nedimović.

Bron: euractiv.com

Publicatiedatum: