Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Marokkaanse citrusexport +42%

De Marokkaanse exportsector voor AGF heeft tijdens de huidige seizoen goed gepresteerd, verzekerde het ministerie van Landbouw. De sector liet aldus "aangename" cijfers optekenen ondanks een zeer moeilijke economische situatie.

In de periode september 2021 tot juni 2022 is de export van citrus met 735.400 ton zo'n 42% gegroeid ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar, aldus het ministerie.

Deze opwaartse groeitrend betrof alle citrussoorten en alle bestemmingen, specificeert het ministerie. De export van kleine citrus bedroeg 628.600 ton, dat is een stijging van ongeveer 40% ten opzichte van het vorige seizoen.

De uitvoer van sinaasappelen is met 62% gestegen tot een volume van ongeveer 97.200 ton. In de nationale citrusboomgaarden groeit een gediversifieerd gamma van citrusrassen, die nog steeds gedomineerd worden door clementines (35%), Maroc-Late (21%) en navels (18%).

Bron: moroccolatestnews.com

Publicatiedatum: