Intelligent geventileerd systeem voor bulkopslag

Verplaatsbare silo's voor aardappelen

Slimme draagbare opslagplaatsen van Silopapa maken de veldopslag van aardappelen, zoete aardappelen en uien mogelijk, met behoud van de kwaliteit van het product op een praktische en economische manier voor een periode van 5 tot 6 maanden.

SiloPapa maakt draagbare opslag in modules van 500 ton knollen mogelijk, met het voordeel dat ze gemakkelijk kunnen worden gemonteerd en gedemonteerd, zodat de producent de werkzone kan kiezen. De grondstof wordt in bulk opgeslagen, wat de werkzaamheden vereenvoudigt en de behandelingskosten vermindert. Het werkt met een ventilatie- en temperatuurcontrolesysteem.

Het heeft een innovatief, intelligent ventilatiesysteem. De hele werking wordt geregeld via een mobiele telefoonapplicatie (APP) in iOS/Android-systemen. Deze installatie leest de buitentemperatuur van de omgeving en ventileert en koelt zo de inhoud van de silo gedurende de nacht tot de gewenste doeltemperatuur is bereikt.

De silo maakt een uitstekende thermische isolatie mogelijk, waardoor de aardappelen overdag worden beschermd en er binnen lucht wordt gerecirculeerd via de interne ventilatiekanalen. Dit systeem kan worden geprogrammeerd naar gelang van wat de gebruiker nodig heeft op het gebied van producttemperatuur.

Tijdens de eerste dagen van de bewaring zorgt het voor een sterke constante ventilatie om de vochtigheid van het veld die de aardappelen hebben te onttrekken. Na deze uitharding (sluiten van de wonden), wordt anti-spruiten toegepast in zijn meerdere commerciƫle versies die bestaan voor een langdurige fase van bewaring, waardoor een effectieve oogstbewaring mogelijk wordt.

Bron: potatopro.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven