Seatrade breidt vloot uit

Seatrade is een internationaal opererende rederij die gespecialiseerd is in koeltransport en logistiek. Het bedrijf heeft bekendgemaakt dat het een deal heeft gesloten voor de aankoop van vier hoogwaardige containerschepen van 1.800 TEU. De schepen hebben een ecologisch verantwoord ontwerp (SDARI Sealion 1800 BKK-klasse) en beschikken over een grote koelcapaciteit die gelijkstaat aan ongeveer 13.000 pallets. De schepen zullen naar verwachting in oktober 2023 gereed zijn en worden gebouwd door Huanghai Shipyard, in Shandong (China).  

Deze aankoop is een nieuwe belangrijke stap die Seatrade neemt om haar dienstenpakket en logistieke systemen voor het vervoer van AGF-producten verder te ontwikkelen. De order maakt onderdeel uit van een groter project voor nieuwbouw, dat al voor de pandemie van start ging en gericht is op schepen van hetzelfde type en met dezelfde capaciteit.  

De gespecialiseerde koelcontainerschepen zullen worden ingezet op bestaande en nieuwe handelsroutes en maken onderdeel uit van het FDD-concept (Fast, Direct & Dedicated) dat Seatrade de voorbije jaren ontwikkelde. 

De transittijden en hiermee samenhangende indirecte kosten nemen toe en er is duidelijk vraag naar FDD-diensten met koelschepen, containerschepen en hybrideschepen.

Seatrade zoekt naar mogelijkheden om haar vloot verder uit te breiden door de aankoop van nieuwe schepen of moderne gebruikte schepen of door strategische allianties aan te gaan met klanten en/of onafhankelijke eigenaren binnen hetzelfde segment. 

Met deze nieuwe stap geeft Seatrade blijk van haar langdurige betrokkenheid bij de sector en stelt zij haar wereldwijde netwerk van kantoren en partners in staat hun dienstverlening te verbeteren.  

Voor meer informatie: 
Seatrade
www.seatrade.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven