Burger King Thailand lanceert plantaardige hamburger

Fast-food gigant Burger King heeft een nieuw product. Het speelt in op het volgende dilemma: hoewel Amerikaanse fastfoodklanten zeggen dat ze gezonde producten willen, blijkt uit onderzoek onder klanten van McDonald's dat ze dat eigenlijk niet willen. Daarom is McDonald's gestopt met de verkoop van salades, nadat het in de loop der jaren verschillende salades had uitgeprobeerd.

Hoewel mensen zeggen dat ze het een goed idee vinden dat fast-food hamburgerketens gezondere keuzes hebben, als ze er daadwerkelijk een bezoeken, kiezen ze bijna altijd voor een Big Mac, een Whopper, of een ander klassiek menu-item in plaats van een salade.

Nu wil Burger King de mensen gewoon geven wat ze zeggen dat ze willen: decadentie. Dat is althans gedeeltelijk de filosofie achter één Burger King menu item. Weinig ingrediënten stralen meer decadentie uit dan een truffel.

Deze chique paddenstoelen kosten een fortuin en worden over het algemeen alleen geserveerd als een add-on (denk aan een saus of een kleine hoeveelheid gemalen over een voorgerecht) in high-end restaurants. De op planten gebaseerde burger van Burger King Thailand heeft een saus op basis van truffels.

Bron: thestreet.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven