Tomra viert opening veldonderzoekcentrum

Tijdens de opening van het Tomra Fresh Food's Field Research Centre toonde het Nieuw-Zeelandse team de beste technologie in zijn klasse vanuit hun speciaal gebouwde faciliteit die alle aspecten van innovatie en ontwikkeling van boomgaarden tot het commercialiseren van technologie op één enkele locatie met elkaar verbindt.

Het evenement bracht meer dan 100 tuinbouw- en technologieleiders uit heel Nieuw-Zeeland samen, die werden verwelkomd door CEO Geoff Furniss en zijn Fresh Food-lteam, dat vervolgens rondleidingen verzorgde in de nieuwe innovatiefaciliteit en de teeltactiviteiten.

David Hughes, CEO van Plant and Food, sprak de aanwezigen toe en merkte op dat de relatie tussen de twee organisaties duurzaam en productief is en een voorbeeld voor hoe publieke en private organisaties kunnen samenwerken om technologieën te leveren aan de sectoren die zij bedienen. Hughes sprak zijn waardering uit voor Furniss' visie en toewijding aan innovatie in de tuinbouwsector door de opening van deze faciliteit.

Hoogtepunten van de avond waren onder andere een kijkje achter de schermen bij de activiteiten van Tomra Fresh Food, waaronder testvelden en veldteeltactiviteiten, hun Fresh Fruit Science Program en testlaboratoria en hun testruimte waar ze flexibele omgevingen en multiklimaatomstandigheden simuleren, variërend van nat/droog, temperatuur en vochtigheidsniveaus met elk van de zeven producten waarin ze gespecialiseerd zijn.

De aanwezigen kregen een exclusief inzicht in het experimentele onderzoeksproces van Tomra Fresh Food, waar snelle innovatieprototypes worden ontwikkeld en getest, en konden persoonlijk demonstraties bijwonen over elektronica en systeembouw. Tijdens de rondleiding werd het kunstmatige intelligentieplatform van Tomra Fresh Food, Lucai, onder de aandacht gebracht en werden de uitgebreide functies van de sensortechnologieën voor fruit getoond. Ook werd hun nieuwste gerobotiseerde verpakkingsmachine, de Kete16, getoond, evenals nog te introduceren technologieën die later dit jaar gecommercialiseerd moeten worden.

"Het diepgaande inzicht in de waardeketen die onze klanten ervaren, is wat ons echt onderscheidt. Door dit centrum verbonden te hebben met onze eigen teeltactiviteiten in het veld, kunnen nieuw ontworpen technologieën worden uitgeprobeerd, getest en ontwikkeld met behulp van praktische ervaring in het veld," zegt Furniss.

Het twee verdiepingen tellende gebouw herbergt 3300 m2 fabrieksruimte en 1800 m2 kantoor- en R&D-ruimte. Tomra Fresh Food biedt innovatieve verpakkingsoplossingen voor de appel-, citrus-, avocado-, tomaten-, kiwi-, kersen- en blauwe bessensector.

Voor meer informatie:
Paul Slupecki 
Tomra
paul.slupecki@tomra.com 
www.tomra.com 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven