Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Vlaams aardappelareaal stijgt met ruim 4%

Uit de voorlopige cijfers van de Vlaamse verzamelvraag blijkt een stijging van het areaal consumptieaardappelen in Vlaanderen. De teller staat op 51.708 ha (+4,2%). Dit meldt het Belgische Proefcentrum voor de Aardappelteelt (PCA). 

Vermoedelijk waren de gestegen contractprijzen een stimulans om verder te gaan met aardappelen. Bij de ondertekening van de contracten in januari was er immers nog geen indicatie dat de kostprijs in 2022 nog flink zou doorstijgen. De stijging kan deels ook verklaard worden door de betere prijzen op de vrije markt. 

Het areaal pootgoed is sinds dit jaar opgedeeld in gecertificeerd pootgoed (1.052 ha) en hoevepootgoed (371 ha). Samen komt dit neer op een stijging van 2% in pootgoedproductie.

Andere teelten
Het areaal cichorei stijgt met 9%. De grootste dalingen worden gezien bij de groenten. De arealen bloemkool, spruitkool, wortelen, uien, erwten en bonen dalen allemaal tussen de 15 à 30%. 

Bron: PCA

Publicatiedatum: