Asda kwart eeuw goedkoopste Britse supermarkt

Britse voedselinflatie zal deze zomer 15% bereiken
De voedselprijsinflatie in Groot-Brittannië zal deze zomer waarschijnlijk een piek bereiken van 15% en de hoge niveaus zullen aanhouden tot in 2023, aldus sectoronderzoeker Institute of Grocery Distribution (IGD). Volgens het laatste rapport zullen de meest kwetsbare huishoudens in Groot-Brittannië het hardst worden getroffen door de stijging van de voedsel- en drankprijzen. De IGD voorspelt dat de gemiddelde maandelijkse uitgaven aan levensmiddelen voor een gemiddeld gezin van vier in januari 2023 € 513 zullen bedragen, tegen € 462 in januari 2022. Zij verwacht dat de inflatie het duidelijkst zal zijn in de prijzen voor vlees, graanproducten, zuivel, fruit en groenten.
Bron: reuters.com 

Amazon Fresh winkel opent in Hoxton, Londen, mogelijk gemaakt door Just Walk Out tech
Amazon heeft een Amazon Fresh kassavrije winkel geopend in Hoxton, Londen, de 18e locatie van Amazon in het Verenigd Koninkrijk. De winkel wordt aangedreven door Just Walk Out technologie en is te vinden in Unit 10, 3A Rosewood Building, Shoreditch Exchange, 97-137 Hackney Road, E2 8GY.
Bron: retailtechinnovationhub.com 

Rusland: X5 retailgroep koopt Sint-Petersburgse keten van Finse Prisma
De Russische retailgroep X5 heeft aangekondigd dat het de winkelketen Prisma in Sint-Petersburg voor een onbekend bedrag heeft overgenomen van het Finse SOK Retail. X5, de grootste Russische winkelketen voor levensmiddelen, zei in een verklaring dat het 15 winkels zou kopen, allemaal in Sint Petersburg, door de deal.
Bron: reuters.com 

Ierland: Musgrave investeert € 25 mln in winkels om uitstoot te verminderen
Musgrave zal € 25 mln investeren in SuperValu- en Centra-winkels op het Ierse eiland om de koolstofuitstoot over een periode van twee jaar met 12% te verminderen. De investering van de supermarktleverancier maakt ook deel uit van de algemene strategie van Musgrave om tegen 2040 een koolstofuitstoot van nul te bereiken. Alle groente- en fruitverpakkingen, evenals de verpakkingen in de winkel, zullen binnen drie jaar recyclebaar, herbruikbaar of composteerbaar zijn.
Bron: independent.ie 

VK: Sainsbury's voegt topverkopers toe aan prijsmatchregeling
Het Britse supermarktconcern Sainsbury's, dat een voorsprong wil nemen tegen de achtergrond van de steeds ernstiger wordende crisis rond de kosten van levensonderhoud, zal voor het eerst zijn best verkopende producten opnemen in een regeling om de prijzen van de Duitse discounter Aldi te evenaren. Sainsbury's zei dat zijn top 20 van meest verkochte artikelen nu aan de prijzen van Aldi zullen worden aangepast. Volgens Sainsbury's zal de nadruk worden gelegd op de belangrijkste afzetmarkten voor vlees en gevogelte. Meer dan 60% meer hoeveelheid in deze categorieën zal in de regeling worden opgenomen. Andere belangrijke artikelen zoals boter, uien, bloemkool en ovenchips zullen ook worden opgenomen.
Bron: reuters.com 

Asda kwart eeuw goedkoopste Britse supermarkt
Asda is voor het 25e achtereenvolgende jaar door vakblad The Grocer uitgeroepen tot goedkoopste grote supermarkt van het Verenigd Koninkrijk in zijn jaarlijkse 'Grocer Gold'-prijzen. De retailer versloeg op overtuigende wijze rivalen Tesco, Sainsbury's en Morrisons nadat het in de afgelopen 12 maanden 43 van de 50 mogelijke keren de wekelijkse prijsvergelijkingsenquête van The Grocer had gewonnen. Asda blijft de enige retailer die deze prijsprijs heeft gewonnen dankzij haar lange traditie om shoppers lage prijzen te bieden.
Bron: corporate.asda.com 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven