Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Onverkoopbaar passiefruit krijgt tweede kans als ingrediënt in bier

Twee passiefruittelers in het zuidwesten van West-Australiƫ beperken voedselverspilling door onverkoopbaar fruit van plaatselijke telers op te kopen. Het fruit wordt vervolgens verwerkt tot bier. Zoals we allemaal weten, wordt een percentage van de groente- en fruitoogst altijd als onverkoopbaar beschouwd, omdat de producten ondermaats, onzuiver of te lelijk zijn.

Mitchell East en Jennifer Riseley telen passiefruit in Manjimup en hebben onlangs een fruitverwerkingsmachine gebouwd door oude en ongewenste apparatuur bij elkaar te zoeken. East zei dat ze sindsdien 100 procent van hun passiefruit hebben kunnen gebruiken.

"Passiefruit is een erg bederfelijk product," zei hij. "Maar gelukkig voor ons betekent het dat we onze beste kwaliteit passievrucht kunnen sorteren en aan de markten verkopen ... en de tweede keus of alles wat we niet van goede kwaliteit achten, kunnen we dan verwerken."

Bron: abc.net.au

Publicatiedatum: