San Miguel verkoopt activiteiten vers fruit in Peru en Zuid-Afrika aan Citri&Co

San Miguel (Argentinië) en Citri&Co (Spanje) zijn het eens geworden over de overdracht aan Citri&Co van de activiteiten van San Miguel in Peru en Zuid-Afrika, naast de exclusieve internationale commercialisering van haar vers fruit uit Argentinië en Uruguay.

De activiteiten van San Miguel in Peru zijn een van de belangrijkste producenten en exporteurs van citrus, avocado's en pitloze druiven in het land, terwijl zij ook een belangrijke speler is in de citrussector in Zuid-Afrika.

Citri&Co, een Europese verticaal geïntegreerde speler die wordt gesponsord door Miura Partners, versterkt met dit besluit zijn positie op het zuidelijk halfrond. Het stelt het bedrijf in staat internationaal te blijven groeien in bestemmingsmarkten zoals de VS, het Midden-Oosten en Azië.

Bovendien helpt deze overeenkomst Citri&Co op weg naar het bereiken van haar positie als 12-maandenleverancier van citrus van hoge kwaliteit, terwijl zij haar fruitportfolio verbreedt met categorieën met een hoge toegevoegde waarde, zoals avocado's en pitloze druiven.

San Miguel zal zich richten op de ontwikkeling van strategische projecten op basis van natuurlijke ingrediënten in Argentinië, Uruguay en Zuid-Afrika om zijn positie als wereldwijde citroenverwerker te herbevestigen. Tegelijkertijd zal het bedrijf doorgaan met de export van verse citrus uit Argentinië en Uruguay. Deze transactie maakt deel uit van een strategie om de huidige kapitaalstructuur van San Miguel te optimaliseren en San Miguel de financiële levensvatbaarheid te verschaffen die het nodig heeft om zijn langetermijnstrategie uit te voeren, die vooral gericht is op het bereiken van een meer wendbare, versnelde groei.

Zowel Zuid-Afrika als Peru zullen lokaal blijven opereren en hun teams en collega's blijven aansturen en hun huidige relaties met lokale telers blijven koesteren.

De afronding van de overname is onderworpen aan de gebruikelijke voorwaarden voor dit soort transacties en zal naar verwachting in de komende weken plaatsvinden.

"We zijn zeer verheugd om dit nieuwe hoofdstuk in de geschiedenis van San Miguel te beginnen door ons te richten op de ontwikkeling en groei van de natuurlijke ingrediënten business door middel van nieuwe investeringsprojecten om klanten over de hele wereld te blijven leveren," zei Pablo Plá, San Miguel CEO.

"We zijn erg blij met de overeenkomst omdat we een gezonde stap zetten om een 12-maanden leverancier van vers fruit te worden en onze portfolio te verbreden met categorieën met een hoge toegevoegde waarde, zoals avocado's en pitloze druiven. Wij zijn San Miguel buitengewoon dankbaar voor zijn goede werk en ontvangen zijn nalatenschap met het grootste respect, terwijl wij het team uit Zuid-Afrika en Peru van harte welkom heten in de Citri&Co's familie," aldus Carlos Blanc, CEO bij Citri&Co.

Voor meer informatie:
Bautista Tejerina
Ejecutivo de Cuentas PR
Tel.: +54 (911) 5977 7299
btejerina@mazalancomunicaciones.com  
sanmiguelglobal.com
www.citricoglobal.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven