"Lage knoflookprijzen stimuleren afzet en inactieve handelaren beginnen weer te importeren"

De lage startprijs van knoflook tijdens het exportseizoen heeft ertoe geleid dat de telers terughoudend zijn wat de afzet betreft. Met de recente toename van de binnenkomende hoeveelheden, hebben de prijzen een lichte stijging gekend. Annie van Jining Youlian Food deelde met Global Fruits & Vegetables de recente situatie op de knoflookmarkt en de marktverwachtingen voor de komende paar weken.

Annie begon met een beschrijving van de situatie in de teeltgebieden: "Het seizoen in Shandong is zonnig geweest en de knoflook droogt goed, met grote bollen, voldoende gewicht en mooie kleuren. Vroeger hadden sommige kopers die gespecialiseerd waren in de import van knoflook van grote afmetingen, problemen om grondstoffen te vinden, maar dit jaar kan het aandeel knoflook grote bollen ongeveer 30% bedragen, zodat het geen probleem is om klanten te bevoorraden die knoflook van grote afmetingen vragen."

"Wat de prijzen betreft, zijn de knoflookprijzen momenteel stabiel, met FOB-prijzen rond € 662 per ton. De recente prijzen zijn licht gestegen als gevolg van de lage startprijzen dit seizoen, waardoor de telers aarzelden om te verkopen. De prijzen zouden moeten blijven stijgen naarmate later in het seizoen de inkomende hoeveelheden toenemen. Voor de komende maand wordt een kleine piek in de handel verwacht."

Afrika, het Midden-Oosten en Europa zijn de belangrijkste exportmarkten voor Jining Youlian Food. "Dankzij de goede kwaliteit en de lage prijzen van de nieuwe knoflook van dit seizoen, hebben verschillende overzeese markten de eerste ladingen reeds binnengehaald. De lage prijzen hebben de afzet gestimuleerd en sommige klanten die jarenlang geen knoflook hebben geperst, zijn weer begonnen met importeren." Annie: "Hoewel de epidemie terugkeert, hebben we een strikte epidemiecontrole, er is op dit moment geen epidemie en we kunnen al onze producten op tijd verzenden."

"De hoge transportkosten zijn voor sommige klanten nog steeds een belangrijke factor die de import beïnvloedt. De vrachtkosten bedragen momenteel ongeveer € 9460 per pallet, bijna 1/3 van de totale waarde van de bestelling, en sommige markten beginnen hun areaal in hun eigen teeltgebieden uit te breiden wegens de hoge vrachtkosten," zei Annie.

Voor meer informatie:
Annie
Jining Fenduni Foodstuff Co., Ltd.
Tel.: +86 1867 8710 377
annie@china-garlic.com
www.china-garlic.com


Publicatiedatum:
© /Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven