Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Australische pubs overwegen om sla als bijgerecht optioneel te maken om verspilling tegen te gaan

Bijgerechten kunnen worden gezien als een verplicht onderdeel van een publunch, maar veel caféhouders, zoals Simone Douglas van de Duke of Brunswick, zien dat hun pubs vuilnisbakken vol weggooien met bijgerechten die niemand heeft gegeten. Door de stijgende kosten van sla en andere levensmiddelen vragen sommige café's nu aan klanten die zeker weten dat ze de salade niet zullen eten, om hen dat op voorhand te laten weten.

"Het advies dat momenteel op de sociale media rondgaat is dat als je het echt niet lekker vindt, vraag dan om het niet te serveren," zei mevrouw Douglas. "Het bespaart de pub geld, maar het voorkomt ook dat ze veel materiaal en afval weggooien. Als je als bedrijf probeert je voetafdruk te verkleinen, je afval in zijn geheel te verminderen en milieuvriendelijk te zijn, dan is dat iets waar je naar moet kijken."

Bron: abc.net.au

Publicatiedatum: