Erik-Jan Thur, Marni Fruit:

"Steenfruit redelijk goed beschikbaar, prijzen op een net niveau"

Tholen - Het steenfruit mag zich verheugen in een redelijk goede vraag. "Afgelopen week was het wat drukker dan nu, maar we mogen niet klagen. Prijzen liggen op een redelijk niveau. Er werden aanzienlijk lagere volumes aangekondigd. Nu verschilt dat behoorlijk per leverancier, maar ik voorzie toch voldoende steenfruit op de markt", aldus Erik-Jan Thur van Marni Fruit.

"De markt van Spaanse kersen liep tot vorige week heel erg goed. Inmiddels nemen de volumes toe. Spanje gaf aan dat er een flink percentage minder kersen op de markt zou komen, maar ik kan krijgen wat ik wil", zegt Erik-Jan. "We zitten nu in de stevige en goede variëteiten. Wel wordt het aanbod van de andere origines groter, zo zijn er weer Nederlandse en Belgische kersen op de markt en ook komen de Turkse kersen er dadelijk weer aan en Turkse klanten hebben toch altijd de voorkeur voor Turkse kersen. De prijs zal dan ook wel een beetje terugzakken onder druk van andere origines. Nu worden er voor de 2 kg's (26+) prijzen van 5,50 tot 6 euro betaald, 28+ zit rond de 6,50-7 euro en de prijs van de 30+ ligt rond de 7,50-8 euro."

"Ook perziken zijn er voldoende op de markt met eveneens goede prijzen. Grote maten zijn er nog niet zoveel beschikbaar, daardoor worden er veel perziken verpakt in de 10x1 kg. De prijzen vind ik nog wel netjes te noemen met een niveau rond de 6,50-7 euro voor de dikke maten, 6-6,50 euro voor maat 28 en 5,50 voor de maten 30-32. De prijs van de verpakte perziken liggen rond de 11-12 euro, maar deze komen van de 14-15 euro af. De prijs van nectarines ligt over de hele linie iets hoger, maar die zijn er ook een stukje minder. Voor paraguayo's liggen de prijzen voor de beste maten (dubbel A) rond de 10 euro, de A-tjes rond de 9 euro en de B'tjes rond de 8,50 euro. De donutverpakking (10x500 gram) wordt voor een prijs rond de 8,50-9 euro verkocht. Platterina's zijn er nog niet en abrikozen zijn er een stuk minder. De prijs van Spaanse abrikozen ligt tussen de 10 en 11 euro."

"Ook zijn we alweer gestart met Red Beauty-pruimen. Er zijn nog niet al te veel pruimen in de markt, daardoor worden er nette prijzen gemaakt tussen de 12 en 14 euro", vervolgt de importeur. "Voor eind van de week geven ze hoge temperaturen af. Ze zeggen dan weleens 'vrouwen bloot, handel dood', maar het kan ook zomaar eens zijn dat het zomerfruit goed opgepikt wordt. Bijkomend voordeel is dat het nog geen vakantie is en zoals gezegd voorzie ik de komende weken voldoende handel op de markt."

Voor meer informatie:
Erik-Jan Thur
Marni Fruit 
Gebroken Meeldijk 52 
2991 VD Barendrecht 
Tel: +31 (0)180 697 996
ej@marnifruit.nl     
www.marnifruit.nl    


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven