Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Nieuw seizoen Belgische kersen aangebroken

Het Belgische kersenseizoen bij BelOrta is opnieuw van start gegaan. Het kersenseizoen is dit jaar een paar weken vroeger gestart door de zachte temperaturen in het voorjaar. 

Het Belgische kersenseizoen loopt van half juni tot half augustus.  Dit seizoen beslaat het areaal BelOrta kersen in totaal 236 ha, waarvan iets meer dan een kwart onder bescherming wordt geteeld. Op die manier beïnvloeden de weersomstandigheden de kersenbomen een pak minder en zo kunnen de telers met meer zekerheid een kwalitatief hoogstaand product oogsten. De voornaamste variëteiten binnen BelOrta zijn Kordia en Regina.

Om de kwaliteit van de kersen te bewaren en de houdbaarheid te verlengen, gaan de kersen meteen na aankomst op BelOrta door een hydrokoeler. De kersen krijgen dan letterlijk een ijskoude douche en raken op deze wijze onmiddellijk ingekoeld tot in de pit, een proces dat de houdbaarheid aanzienlijk bevordert.

Voor meer informatie: 
BelOrta
Divisie Borgloon
Tel: +32 (0)12 670 210
Divisie Zellik
Tel: +32 (0)2 481 08 83
verkoopfruit@belorta.be 
www.belorta.be  

Publicatiedatum: