Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
The Greenery op bezoek bij haar druiventelers in Egypte

"Ondanks dat het seizoen dit jaar wat later start, verwachten we kwalitatief een goed jaar"

Net voor de start van het Egyptische druivenseizoen zijn Wilfred Heijstek en Jasper Uijt de Haag naar Egypte afgereisd om de telers van The Greenery te bezoeken, langs de Desert Road (van Caïro naar Alexandrië).

“Het was goed om iedereen weer te ontmoeten na de coronacrisis, de faciliteiten te bezoeken en uiteraard een goed idee te krijgen van wat we dit seizoen kunnen verwachten”, vertelt Jasper. Wilfred vult aan: “Al onze telers in Egypte hebben de afgelopen jaren flink geïnvesteerd in hun faciliteiten om te koelen en verpakken. Tevens zullen de telers investeren in nieuwe aanplantingen van rassen van raseigenaren SNFL, Sunworld en/of IFG. Dit laat zien dat het Egyptische seizoen steeds interessanter wordt.”

Een kwalitatief goed jaar verwacht
Volgens Wilfred zijn de verwachtingen met betrekking tot de kwaliteit goed: “Het huidige seizoen is een week tot 10 dagen vertraagd door een kouder voorjaar dan anders. Op het moment dat wij er waren, hadden de druiven een brix tussen de 12 en 14. Ondanks dat het seizoen dit jaar wat later start, verwachten we kwalitatief een goed jaar. De maat van de bessen is prima (16 mm/+) en er wordt een gemiddeld productiejaar verwacht. Er hangt wel veel fruit maar het soortelijk gewicht van druiven zelf is niet erg zwaar. De eerste druiven die een goede brix hebben zijn reeds eind vorige week binnengekomen en dus zijn de eerste beschikbaar. De piek voor de witte druiven zal liggen tussen week 25 en 27 voor de binnenkomst, daarna zal de aanvoer zoals altijd hard teruglopen vanuit Egypte voordat Spanje en Italië opstarten.” 

Jasper vult aan: “Spanje is dit jaar ook laat, dus we verwachten daarom niet dat de prijzen erg onder druk komen te staan. Ondanks het feit dat ook telers in Egypte te maken hebben met dezelfde kostenstijging die we momenteel overal zien (naast de hoge kosten voor transport), is de vraag momenteel goed. We kijken uit naar een mooi seizoen!"

Wilfred en Jasper samen met het druiventeam van Magrabi Agriculture.

Voor meer informatie:
Wilfred Heijstek / Jasper Uijt de Haag 
The Greenery
Mob: +31 (0)6 3036 6325 / +31 (0)6 4030 1899 
w.heijstek@thegreenery.com/ j.uijtdeHaag@thegreenery.com

Publicatiedatum: