Raphaël Martinez, AOP Pêches et Abricots de France

"De afzet is vorige week in een stroomversnelling gekomen"

De Franse perziken- en nectarineopbrengst zal dit jaar op ongeveer 200.000 ton uitkomen, 20% meer dan die in 2021 en zeer dicht bij het gebruikelijke niveau. Dit opbrengstniveau zorgt ervoor dat de Franse perzik- en nectarinesector van 2022 een succesvol seizoen kan maken, vertelt Raphaël Martinez, directeur van de AOP Pêches et Abricots de France, de Franse nationale vereniging voor BOB perziken en abrikozen.

"Dit jaar wordt gekenmerkt door een sterke vroegrijpheid en relatief grote opbrengsten aan het begin van het seizoen. De 4 verschillende soorten fruit in 2 verschillende kleuren – gele en witte perziken en gele en witte nectarines –  zijn vanaf nu verkrijgbaar in alle regio's van Frankrijk."


© AOP Pêches et Abricots de France 

De Franse perziken en nectarines profiteren van twee fenomenen
Het ontbreken van concurrentie vanuit Spanje, waar de opbrengst dit jaar als gevolg van de vorst sterk is teruggelopen en de zeer gunstige weersomstandigheden van de afgelopen weken in Frankrijk zijn gunstig geweest voor de Franse teelt en opbrengst, zowel wat betreft de kwaliteit als het consumptieniveau. "De afzet is vorige week in een stroomversnelling gekomen en de promotieacties in de diverse Franse supermarkten zullen de consumptie volgende week nog meer stimuleren. Franse perziken en nectarines hebben nu een prominente plek in de schappen, geheel in lijn met de groeiende consumptie."


© AOP Pêches et Abricots de France 

Voor meer informatie:
Raphaël Martinez
AOP Pêches et Abricots de France
Telefoon: +33 (0)6 09 98 38 09
direction@aop-pechesabricots-france.com 


Publicatiedatum:
© /Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven