Via mandarijnenactie geld voor kinderziekenhuis in Zuid-Afrika

Het is een traditie geworden voor Pick n Pay om de grote populariteit van mandarijnen in te zetten voor goede doelen die hen nauw aan het hart liggen. Vorig jaar haalde de Zuid-Afrikaanse retailer met de verkoop van mandarijnen geld op voor het verhogen van de voedselzekerheid en kankeronderzoek.

Blauwe dozen met Pick n Pay-mandarijnen en overig citrus staan uitgestald bij een filiaal van Constantia in Kaapstad (Foto: Pick n Pay)

Dit jaar steunt de retailer het Children's Hospital Trust, dat geld inzamelt voor de behandeling van kinderen in het grootste kinderziekenhuis in Sub-Sahara Afrika: het Red Cross War Memorial Kinderziekenhuis in Kaapstad. 

De opbrengst komt ten goede aan het Family Care Project, dat door de Trust werd opgezet om financieel kwetsbare patiëntjes en hun families te helpen voorzien in hun basisbehoeften, terwijl kinderen een medische behandeling ondergaan. 

Rechts: Dewald Naudé, Pick n Pay koper samen met Paolo Pera van NuLeaf Brands

"Wat we vaak zien gebeuren is dat kinderen niet terug kunnen komen voor vervolgbehandelingen die cruciaal zijn voor hun herstel omdat hun familie geen geld heeft voor het vervoer, verblijf of andere basisbehoeften, zoals eten," legt Rebecca Fifield uit, voedseltechnoloog bij Pick n Pay.

Enige brandwondenafdeling voor kinderen in Afrika
De brandwondenafdeling in het Red Cross Kinderziekenhuis is het enige gespecialiseerde brandwondencentrum voor kinderen in Afrika en behandelt jaarlijks ongeveer 320 kinderen met brandwonden en biedt hen ook fysiotherapie aan. Deze kinderen zijn afkomstig uit alle delen van Afrika en worden gedurende hun behandelingstraject vergezeld door hun ouders. 

In samenwerking met haar leverancier NuLeaf Brands en Market Demand Fruits zal er in de maand juni  R5 (€0,30) van iedere verkochte actiedoos mandarijnen aan het Familiy Care Project worden gedoneerd. 


Voor meer informatie: 
Rebecca Fifield
Pick n Pay
rfifield@pnp.co.za
www.pnp.co.za


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven