Vroege start Barhi-dadelseizoen gunstig voor Indiase export

In India gaat het seizoen van Barhi-dadels weldra van start. Eén exporteur legt uit dat de vraag in aanloop naar het seizoen stabiel is, ondanks de hogere dadelprijzen. De prijzen zijn gestegen onder invloed van de hogere vrachttarieven, hoewel het erop lijkt dat de hogere prijzen beter geaccepteerd worden. 

Volgens Himant Chavda, CEO van het Indiase AGF-exportbedrijf Krish International, staat het seizoen van Barhi-dadels op het punt te beginnen. "We zijn zowel teler als exporteur van verse Barhri-dadels, waarvan het seizoen volgende week begint. We telen onze Barhi-dadels op biologische wijze en hopen dit seizoen op goede opbrengsten. 

"India is het eerste land waar het Barhi-seizoen wordt afgetrapt. Andere landen volgen later pas. Deze vroege start is gunstig voor ons. We hopen dit seizoen grotere aantallen te exporteren omdat de markt redelijk stabiel is en onze afnemers goed voorbereid zijn. We hebben al een stapel preorders liggen, wat betekent dat we niet stil hoeven te zitten wanneer het seizoen echt begint. We zijn er klaar voor om onze Barhi-dadels op de markt te brengen."

Hoewel het seizoen nog niet officieel is begonnen, komen er al volop orders binnen, zo laat Chavda weten. "Op dit moment is de vraag erg goed. We hebben voor de start van het seizoen al veel orders binnen. We moeten ons nu dus richten op de verlading van de dadels naar de verschillende regio's wereldwijd. Verse Barhi-dadels winnen overal ter wereld aan populariteit, maar in het bijzonder in Europa, Canada, de Golfregio en Azië. Barhi-dadels vallen bij consumenten in de smaak vanwege hun zoete smaakt en knapperige 'bite'."

Hoewel de vrachttarieven nog torenhoog zijn, merkt Chavda dat de markt zich lijkt te hebben neergelegd bij de nieuwe situatie, die ook verantwoordelijk is voor de hogere dadelprijzen. "De totale Barhi-oogst is dit jaar kleiner en ook dit zal effect op de prijs hebben. De oogst van dit seizoen is echter wel van premium kwaliteit. Dat gezegd hebbende, zijn er dit seizoen ook de nodige uitdagingen. Het zwakke punt bij de export van Barhi-dadels is de logistiek. We verzenden de dadels per luchtvracht, maar de tarieven zijn erg hoog, wat weer effect heeft op de dadelprijs. Toch lijkt de markt de hogere prijzen te accepteren. We hopen dat onze zoete, knapperige Barhi-dadels dit seizoen hun weg naar nieuwe markten zullen vinden en we gaan er alles aan doen om dit voor elkaar te krijgen!"

Voor meer informatie: 
Himant Chavda
Krish International
+917878119473
hemantchavda_1@yahoo.co.in 
www.barhidatesindia.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven