Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Noorwegen verdedigt besluit om Israëlische producten uit Judea en Samaria te etiketteren

De Noorse minister van Buitenlandse Zaken Anniken Huitfeldt heeft de aankondiging van haar land verdedigd dat goederen die worden ingevoerd uit de Westelijke Jordaanoever, de Golanhoogte en Oost-Jeruzalem dienovereenkomstig moeten worden geëtiketteerd, een besluit dat werd veroordeeld door het Israëlische ministerie van Buitenlandse Zaken, dat beweerde dat het een negatief effect zou kunnen hebben op de betrekkingen tussen de twee landen.

Het ministerie van Buitenlandse Zaken veroordeelde het Noorse etiketteringsbesluit en zei dat het "niet zal bijdragen tot de bevordering van goede betrekkingen tussen Israël en de Palestijnen," en ook een negatieve invloed zou hebben op het vermogen van Noorwegen om de Israëlisch-Palestijnse betrekkingen te beïnvloeden.

"Noorse consumenten hebben het recht te weten of een product dat in Noorwegen wordt verkocht, geproduceerd is in Israël of in een door Israël bezet gebied," verklaarde de Noorse minister. Noorwegen zei dat het etiketteringsbesluit werd genomen in lijn met een uitspraak van het Europese Hof van Justitie in 2019, die vereist dat producten uit deze gebieden worden geëtiketteerd als afkomstig uit een "Israëlische nederzetting".

De Noorse minister zei dat ''dit geenszins een boycot van Israël is''. Wij geloven dat boycot het verkeerde beleid is," zei ze. "Noorwegen heeft een goede relatie met Israël en dat blijven we nastreven."

Bron: ejpress.org

Publicatiedatum: