Uitdaging Egyptische knoflookexporteur om snel te leveren

In Egypte is het seizoen van verse, gedroogde knoflook begonnen. De komende weken zullen knoflookhandelaren het druk krijgen. Vanwege het uitblijven van warm weer nam het drogen van de verse knoflook meer tijd in beslag. Dit betekent dat het hele seizoen nu is verkort tot slechts een paar weken. Eén exporteur verwacht dat hij zich dankzij zijn ruime ervaring door dit seizoen heen zal weten te slaan. 

Volgens Mai Yassin, exportmanager bij de Egyptische AGF-handelaar Stars of Export, is er dit seizoen minder gedroogde knoflook beschikbaar. "Het vorige seizoen was beter in termen van kwantiteit, maar verder verwachten we dat het seizoen veel zal lijken op dat van vorig jaar. Dan is er ook nog de politieke situatie in Taiwan, waar grote hoeveelheden knoflook uit eigen teelt beschikbaar zijn en men probeert de import van overzees product te beperken."

Aangezien de knoflook langer nodig had om te drogen vanwege het uitblijven van warm weer in Egypte, bereidt Stars of Export zich voor op een aantal drukke weken. Yassin licht dit toe: "Het zal een uitdaging worden om al onze orders binnen een kort tijdbestek te leveren. Klanten willen hun knoflook echter allemaal in dezelfde periode geleverd krijgen. Er staat ons de komende weken dus een enorme klus te wachten. We gaan deze uitdaging aan door extra arbeidskrachten in te zetten. Daarnaast vertrouwen we zoals altijd op onze ruime ervaring om ons door deze drukke weken te slaan."

Het seizoen van gedroogde knoflook eindigt over een paar weken, waarna de exporteur zijn aandacht op een ander product zal richten. "Zoals ik eerder vertelde, is er minder gedroogde knoflook beschikbaar dan vorig jaar. De beschikbare hoeveelheden verse knoflook zijn echter groter dit seizoen. Ondanks de lagere beschikbaarheid van gedroogde knoflook zullen onze inkomsten niet dalen omdat we werken met vaste contracten. Over een paar weken komt er een einde aan het seizoen en dan starten we met de voorbereidingen voor het zoete aardappelseizoen," zegt Yassin tot slot. 

Voor meer informatie: 
Mai Yassin
Stars of Export
+20 111 012 1741
export@starsofexport.com 
www.starsofexport.com 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven