Broccoli opnieuw Amerika's favoriete groente

Green Giant® heeft nieuwe resultaten bekendgemaakt van consumentenonderzoek waaruit blijkt dat broccoli ook in 2022 Amerika's favoriete groente zal zijn.

De enquête ondervroeg meer dan 5.000 Amerikanen naar hun  favoriete groenten, gekoppeld aan National Eat Your Vegetables Day (17 juni).

De belangrijkste bevindingen zijn:

  • Broccoli wint (opnieuw) aan populariteit: Broccoli is de favoriete groente in 29 staten. Daarna volgen maïs, wortelen, aardappelen en asperges (in volgorde van populariteit).
  • Omgekeerde favorieten: Meer dan de helft van de staten (54%) verwisselden in 2022 hun favoriete groente, waaronder Iowa - dat dit jaar niet langer maïs als favoriet koos, maar in plaats daarvan broccoli.
  • Maïs blijft groeien: Ondanks Iowa's afwijzing van maïs, kozen 11 staten maïs als hun favoriete groente in 2022. Een stijging van 37% in populariteit ten opzichte van 2021.
  • Kinderen zijn dol op groenten: In tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht, zegt meer dan twee derde van de ondervraagde ouders (68%) dat hun kinderen graag groenten eten.

Verzameling van onderzoeksgegevens: 5.321 Amerikaanse consumenten tussen 18 en 94 jaar stemden ermee in om een online enquête in te vullen en hun favoriete groente te noemen. De enquête werd uitgevoerd van 27 april tot 9 mei 2022.

Voor meer informatie: greengiant.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven