FruitMasters veilt eerste pruimen van het seizoen

FruitMasters heeft op maandag 13 juni het eerste kistje Opal pruimen van het seizoen geveild. De opbrengst schenkt teler René Veens uit Andelst aan de Hersenstichting. Het eerste kistje met 6 kilo Opal pruimen is gekocht door Buitenhuis Groenten & Fruit uit Ede en bracht 342 euro op.


Commissionair Hein van de Gevel met Richard Nap van FruitMasters

Zomerfruit voor de liefhebber
Wie denkt aan zomerfruit, denkt vaak aan het welbekende rood fruit, zoals aardbeien en kersen. Pruimen zijn minder bekend. Maar onbekend maakt zeker niet onbemind. Een echt seizoensproduct met een trouwe schare fans die het fruit zeer kunnen waarderen.

Pruimteelt
Een pruim moet rijpen aan de boom en het is de kunst om op het juiste moment te plukken. Dan is de smaak op zijn best en blijft de pruim langer houdbaar. Een goede pluk zorgt voor een extra lekkere pruim. Belangrijke teeltregio’s in Nederland zijn de Betuwe en West-Friesland.

Er zijn verschillende pruimenrassen die achtereenvolgens hun eigen plukmoment hebben. De bekendste zijn de Opal en Monsieur Hatif, ook wel de wijnpruim genoemd. Deze zijn friszoet en heerlijk van smaak. Daarnaast is er de Avelon, Jubileum, Reine Victoria, Blue Free, Reine Claude Verte en Anna Spaht.

Hersenstichting
Doel van de Hersenstichting is het voorkomen en behandelen van hersenaandoeningen en mensen mee laten doen in de maatschappij.  Er zijn heel veel verschillende hersenaandoeningen. Ze tellen allemaal mee. Want de Hersenstichting wil er voor iedereen zijn en – als het maar even kan – iedereen helpen. Door te blijven kijken hoe aandoeningen voorkomen of behandeld kunnen worden, en te zorgen dat mensen met een hersenaandoening kunnen meedoen in de samenleving. Dat doen ze door onderzoek en innovaties te financieren, voorlichting te geven en het belang van onze hersenen overal op de agenda te zetten. Zo weten ze steeds meer mensen te bereiken.

Voor meer informatie:
FruitMasters
Deilseweg 7
4191 NX Geldermalsen
+31 (0)345 578 800
info@fruitmasters.com 
www.fruitmasters.com 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven