De kersen van Apulië bereiken de Europese markt

De kersen van La Grande Bellezza Italiana zijn weer te vinden in het schap van de Italiaanse supermarkten, maar ook in de rest van Europa. "We zijn momenteel kersen van het Ferrovia ras aan het verpakken die we nu dagelijks in de regio Apulië plukken", vertelt Leonardo Odorizzi, een lid van het netwerk van bedrijven die samen La Grande Bellezza Italiana vormen. "Om onder het merk op de markt te kunnen worden gebracht, moeten de kersen het kaliber en het suikergehalte halen zoals vastgelegd in de protocollen."

"Een premium lijn betekent de garantie van een uniform en constant product gedurende het hele seizoen, van de eerste tot de laatste dag. We slagen daar in omdat de sortering van het product plaatsvindt na de onmiddellijke afkoeling van het fruit. Na sortering op kaliber vindt een controle op defecten plaats met een scanner, kers voor kers. We hanteren voor kersen een nultolerantie op het gebied van defecten."

De bakjes wegen 500 of 600 gram, afhankelijk van de behoefte van de klant. "Ferrovia kan een maand lang geoogst worden, wat een constante programmering mogelijk maakt. Na Apulië schakelen we over op de oogst in de provincie Cuneo, in de regio Piëmonte, waar de kersen groeien op een hoogte van 500/600 meter. Daar hebben we fruit tot de maand september. Op die manier hebben we altijd een hoogwaardig product ter beschikking. Enkel de kersen met maat 28+ halen de selectie. De verpakking is in papier en biologisch afbreekbaar plastic."

Voor de verpakking wordt 100% recyclebaar papier gebruikt met een venster van maïsvezel om de kersen voor de consument zichtbaar te maken. Naast recente overeenkomsten in Frankrijk heeft La Grande Bellezza Italiana commerciële contracten lopen met tal van supermarktketens in Noord-Europa, waaronder ook Duitsland.

Voor meer informatie:
La Grande Bellezza Italiana
Rete di imprese
C.so Milano 36/A – 37138 Verona (Italië)
segreteria@lagrandebellezzaitaliana.it
www.lagrandebellezzaitaliana.it


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven