Infraroodtechnologie garandeert Brix-waarde Italiaanse netmeloen

In de Noord-Italiaanse provincie Mantua is het seizoen van de netmeloen weer van start gegaan die onder het merk Antonio Francescon op de markt wordt gebracht.

"We zijn eindelijk weer klaar voor de afzet van een meloen die geteeld wordt volgens de traditie van onze grootvader. De meloen wordt op de beste gronden geteeld. We kennen het land en zijn kenmerken zijn heel goed, want we telen de meloenen hier al ruim 50 jaar", zegt voorzitter Bruno Francescon.

"De markt wacht al lang op een netmeloen van hoge kwaliteit en met een garantie op een voortreffelijke smaak. Dankzij een goed teeltbeheer en de geringe regenval is de kwaliteit van de eerste meloenen die in de provincie Mantua worden geoogst uitzonderlijk", vervolgt verkoopverantwoordelijke Alessio Orlandi.

Binnen de traditionele teeltmethoden is er ook plaats voor innovatie, want met een niet-invasieve techniek met infraroodlicht wordt de Brix-waarde van elke meloen gemeten. Enkel het fruit met een waarde hoger dan 14 komt in aanmerking om vermarkt te worden onder het premium merk. Op een sorteerlijn met 4 sporen kan het bedrijf tot 8 meloenen per seconde lezen.

"Technologische innovatie is dus in staat om te doen wat Antonio Francescon elke dag handmatig deed. Innovatie vindt overigens ook plaats op rassengebied. Slechts de beste rassen worden onder het premium merk verkocht."

"Volgens marktanalyses is de consument op zoek naar een traditionele, hoogwaardige netmeloen waarvan elk stuk fruit een garantie is op kwaliteit. Dit is de reden waarom we het Antonio Francescon-project in het leven hebben geroepen: elke meloen wordt genummerd net als een fles kwaliteitswijn. Het fruit wordt per stuk verkocht met een speciale EAN-barcode, zodat er zelfs op het verkooppunt maximale controle mogelijk is", besluit Orlandi.

Voor meer informatie:
Mantuafruit 
Via Retenago 13
46040 Rodigo (MN) - Italië
Tel: +39 (0)376 650 727
alessio.orlandi@mantuafruit.it 
www.mantuafruit.it 
www.antoniofrancescon.it 


Publicatiedatum:
© /Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven