Supermarkten verwelkomen ready-to-eat abrikozen

"Slechts enkele rassen kunnen onder het merk Le Meraviglie op de markt worden gebracht en alleen als ze met de juiste mate van rijpheid worden geoogst. Nu breekt de hoogtijd aan voor abrikozen", vertelt Vincenzo Finelli, directeur van het Italiaanse Orogel Fresco.

"Tot 10-15 juni komen de abrikozen van onze telers in de Zuid-Italiaanse regio Basilicata. Het merk Le Meraviglie brengt fruit op de markt dat z’n smaakpotentieel maximaal benut en op dit moment valt het product uit het zuiden van het land volledig binnen de parameters die we stellen. Over twee weken verschuiven we noordwaarts naar Emilia Romagna."

In de loop der jaren is het aantal abrikozenrassen verveelvoudigd, waardoor er soms verwarring is ontstaan. "In een bepaald stadium richtte het onderzoek zich op kleur, terwijl tegenwoordig de meeste aandacht gaat naar smaak. Slechts enkele rassen worden in ons merk opgenomen. De telers oogsten het fruit met een hoge mate van rijpheid en verpakken de abrikozen direct op de percelen, om verdere verwerking in het magazijn te vermijden. De abrikozen worden met de hand in de punnets gelegd, wat de reden is waarom een hogere rijpheid kan gegarandeerd worden dan standaard het geval is."

In het magazijn worden de punnets gelabeld op gewicht, maar er vindt geen geautomatiseerde sortering plaats, aangezien de telers op het veld dit al hebben gedaan volgens vooraf vastgestelde parameters.

Vincenzo Finelli, directeur van Orogel Fresco

"De hoge temperaturen van de afgelopen weken hebben voor een versnelling van de rijping gezorgd en telers kwamen daardoor in moeilijkheden tijdens de oogst. Daarenboven is er een gebrek aan arbeidskrachten, waardoor sommige partijen niet eens zijn geoogst", stelt Finelli.

Het sterke punt van Le Meraviglie is de gewoonte om het fruit in de boomgaard te verpakken, waardoor de kwaliteit en de houdbaarheid van het product gewaarborgd wordt. Het Le Meraviglie-project besteedt veel aandacht aan de keuze van het ras. Orogel Fresco is steeds op zoek naar fruit dat naar fruit smaakt, en daarvoor heeft het gekozen voor enkele van de beste soorten abrikozen, perziken, nectarines, pruimen, kersen, aardbeien, peren, appelen, kiwi's en kaki's. De smaak, textuur en aroma van het fruit van Orogel Fresco zijn bovengemiddeld en het fruit bereikt het schap volgens een strikte kalender, op het ritme van het seizoen.

Orogel Fresco slaagt erin steeds kwaliteitsvol product aan te bieden door haar coöperatieve structuur, met fruittelers in gespecialiseerde teeltgebieden van Noord- tot Zuid-Italië.

Voor meer informatie:
Orogel Fresco 
Via Emilia 3800
47020 Longiano (FC) - Italië
Tel: +39 (0)547 651860
www.orogelfresco.it 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven