Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Australiërs zien af van verse G+F vanwege hoge kosten levensonderhoud

De voedselprijzen zullen naar verwachting verder blijven stijgen om de hogere inputkosten van producenten te dekken. De hoge vrachttarieven en supermarktmonopolies betekenen dat Australiërs in afgelegen delen van het land tot wel drie keer meer voor bepaalde producten betalen dan mensen die in de stad wonen.

Nu de voedselprijzen blijven stijgen, kunnen sommigen Australiërs zich amper nog verse groenten, fruit en vlees veroorloven. Onderzoekers laten weten dat gemeenschappen in afgelegen regio's het hardst geraakt worden door de prijsstijgingen. 

Volgens abc.net.au, hebben veel winkeliers geen andere keuze dan hun hogere kosten door te berekenen aan de klant. IGA-medewerker Natasha Loftus zag de prijzen de afgelopen maanden met zo'n 15% stijgen. Ze voegt eraan toe dat sommige producten, zoals sla en broccoli, niet eens meer ingekocht worden, omdat ze of schaars zijn of omdat klanten niet bereid zijn er hoge prijzen voor te betalen. 

Deze week schoot in Australië de retailprijs van sla omhoog naar €7,99. Een tijd terug merkte een stel dat de smaak en voedingswaarde van de groenten en fruit die het kocht niet zo goed waren. Het echtpaar besloot zich daarom in te zetten voor de lokale gemeenschap. Meneer Higgins zei zijn baan als loodgieter vaarwel en ook mevrouw Higgins stopte met haar werk als lerares om hun 'groene droom' na te kunnen jagen. 

"We wilden een bijdrage aan de gemeenschap leveren door een plaats te creëren waar gezinnen heen kunnen gaan, iets op kunnen steken en ervaringen kunnen delen," aldus Higgins. "Het is gezond om in de natuur bezig te zijn, je handen vies te maken en je kinderen te laten zien waar ons voedsel vandaan komt."

Het stel begon een eigen onderneming om andere mensen aan te moedigen lokale AGF te kopen en een eigen moestuin aan te leggen. Deze boodschap komt volgens hen op een cruciaal moment, aangezien de supermarktprijzen de pan uit rijzen en er geen einde aan de prijsstijgingen lijkt te komen."

Bron: abc.net.au

Publicatiedatum: