Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Theo Kampschoer, Kampexport:

"Vlotte verkoop van Franse abrikozen"

Tholen - Het Franse abrikozenseizoen is bij Kampexport in het Franse La Grande Motte twee tot drie weken eerder van start gegaan met de goede soorten, zoals Orange Red, Big Red en Apriqueen.  Kampexport levert de abrikozen hoofdzakelijk aan de specialisten op de groothandelsmarkten in Duitsland en de Benelux.

"De abrikozen zijn prima van smaak. We hebben geen regen gehad en de verkoop verloopt vlot", constateert de Nederlandse handelaar, die alweer bijna 60 jaar terug zijn exportzaak in Frankrijk begon. "Ik hoop dat de tuinders dit jaar de opgelopen schade van de afgelopen twee jaar wat terug kunnen verdienen, maar het weer kan nog veel aan de situatie veranderen. Na zeer warm weer, volgt er immers vaak onweer. Wij kruisen de vingers!"

"Ook met perziken en nectarines zijn we twee weken eerder gestart. We beginnen nu met de betere soorten. We verwachten een normaal seizoen wat betreft tonnage. Spanje heeft aanzienlijk minder steenfruit te bieden en heeft daarnaast ook nog eens een goede interne markt te bedienen."

Voor meer informatie:
Kampexport Sud
BP 2
34280 La Grande Motte
Tel: +33 467 567 354
kampexportsud@kampexport.com