Theo Kampschoer, Kampexport:

"Vlotte verkoop van Franse abrikozen"

Tholen - Het Franse abrikozenseizoen is bij Kampexport in het Franse La Grande Motte twee tot drie weken eerder van start gegaan met de goede soorten, zoals Orange Red, Big Red en Apriqueen.  Kampexport levert de abrikozen hoofdzakelijk aan de specialisten op de groothandelsmarkten in Duitsland en de Benelux.

"De abrikozen zijn prima van smaak. We hebben geen regen gehad en de verkoop verloopt vlot", constateert de Nederlandse handelaar, die alweer bijna 60 jaar terug zijn exportzaak in Frankrijk begon. "Ik hoop dat de tuinders dit jaar de opgelopen schade van de afgelopen twee jaar wat terug kunnen verdienen, maar het weer kan nog veel aan de situatie veranderen. Na zeer warm weer, volgt er immers vaak onweer. Wij kruisen de vingers!"

"Ook met perziken en nectarines zijn we twee weken eerder gestart. We beginnen nu met de betere soorten. We verwachten een normaal seizoen wat betreft tonnage. Spanje heeft aanzienlijk minder steenfruit te bieden en heeft daarnaast ook nog eens een goede interne markt te bedienen."

Voor meer informatie:
Kampexport Sud
BP 2
34280 La Grande Motte
Tel: +33 467 567 354
kampexportsud@kampexport.com


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven